{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat zijn dat?

Afbeelding blog 'Wat zijn dat?'

Toen June geboren was kwamen we in de loop van de dagen er achter dat June wat rode vlekjes op haar gezicht had. Op haar voorhoofd zaten twee rode strepen, op boven haar linker oog, boven haar lip en op haar achterhoofd. In eerste instantie dachten we dat die vlekjes ontstaan waren door het lange persen (zie mijn vorige blog). We dachten dat June flink had vast gezeten, ze had namelijk ook een bult op haar hoofd door de bevalling. Zo sneu, 5 dagen na de bevalling had ze nog een blauw hoofdje. 

Toen de kraamhulp bijna ten einde was bleken de vlekjes toch echt ooievaars beten te zijn Deze vlekjes gaan op een dag vanzelf weg bij de meeste kindjes en komen vaak in het gezicht of op het hoofd voor. Het grappige is dat ik als baby ze zelf ook gehad heb, ook boven mijn ogen en op mijn hoofd. In mijn gezicht is helemaal weggetrokken en die op mijn hoofd is nog steeds zichtbaar. Het is overigens niet bewezen dat ooievaars beten erfelijk zijn maar je schijnt het toch vaak te zien als moeder of vader het ook als baby hebben gehad.

Als snel kreeg ik van mensen de vraag wat June op haar gezichtje had. Soms voorzichtig, soms er direct. Ik had hier vooral de eerste weken best moeite mee. Als kersverse ouders ben je kneiter trots op je kind. Op het moment dat mensen gaan vragen waarom ze die vlekjes heeft voelt het toch alsof ze nu minder 'goed gelukt' is. Iets wat niet hoort maar ze wel heeft.  Natuurlijk bedoelen mensen het niet zo maar toch wordt je er wel op geattendeerd en geloof me als kersverse moeder is dat niet leuk. 

Zelfs het consultatie bureau doet er vrolijk aan mee. Elke keer als ik er geweest ben moeten ze even duidelijk benoemen dat die vlekjes toch echt wel weg gaan. 'Ehhh.. mevrouw helemaal prima maar voor ons maakt het geen zak uit, met vlekjes, zonder vlekjes.' Ze is wie ze is en voor ons is ze perfect.

Op dit moment zijn de vlekjes een stuk minder. Die boven haar lip is nagenoeg verdwenen en boven haar oog verschijnt alleen als ze moe is of heeft gehuild. Stiekem best makkelijk we kunnen het precies zien als het bed tijd is. Wisten jullie dat een ooievaarsbeet op het voorhoofd een engelen kus wordt genoemd? Best bijzonder toch?

Afbeelding blog 'Wat zijn dat?'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je