{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat kun je trots zijn!

6 maanden is een mooie tijd voor de volgende stappen.

Afbeelding blog 'Wat kun je trots zijn!' Achtergrond blur afbeelding

Toen was mijn kleine mannetje alweer 6 maanden oud gisteren, wat vliegt de tijd! Ik heb al een tijdje geen blog meer geschreven omdat ik er gewoon even niet aan toe kwam, maar inmiddels is het wel weer hoog tijd.

Afgelopen weekend zijn we voor het eerst een paar daagjes weg geweest met de kleine. Lekker een weekendje bij mijn vader en stiefmoeder logeren. Zij zijn net zo dol op de kleine man als hij op hun. Manlief en ik zijn voor het eerst zonder de kleine de deur uit gegaan(naar de bioscoop en daarna toch stiekem wel lekker snel weer terug naar ons kereltje).  Hij heeft het hartstikke goed gedaan in de tijd dat we weg waren, dus dat is weer een stapje vooruit! En hij heeft goed geslapen ondanks dat hij niet in de cosleeper naast mij lag. Ook de autorit van 2,5 uur heeft hij goed gedaan. Kortom, een groot succes op alle fronten! 

Maar toen kwam gisteravond de volgende grote stap; slaapcoaching, zelf in slaap leren vallen in zn eigen bedje op zn eigen kamertje. En oh wat heeft hij dat goed gedaan! 

Nacht 1 van de slaaptraining met behulp van het boek Slaap! (Suzanne willekes)?.

Hij had overdag voldoende geslapen dus hij begon uitgerust aan de nacht(mede op basis van de tips en uitleg over de baby's slaapcyclus in het boek). We hebben ons normale ritueel aangehouden; schone luier, slaapkleertjes aan, papfles van afgekolfde melk, naar zn eigen kamertje(dat was uiteraard wel nieuw), daar nog door papa een verhaaltje voorgelezen en daarna door mama. En toen hebben we meneer in zn bed gelegd en zijn we erbij gaan zitten. Hij is in totaal 40 minuten aan het protesteren geweest, maar op geen enkel moment zo overstuur geweest dat we hem eruit moesten halen! Even geruststellend praten af en toe, aai over zn rugje en soms even helpen met zn speen. Dat is alles wat we hoefden te doen en toen sliep hij voor 21.00!

Vervolgens liet hij zich om half 3 pas voor het eerst horen! Toen heeft manlief 10 minuten bij hem gezeten en sliep hij weer. En daarna werd hij rond kwart voor 5 wakker en heb ik hem gevoed, waarna hij binnen een kwartier nogmaals in slaap is gevallen. Rond kwart voor 8 werd hij weer wakker toen manlief naar beneden ging.

Oftewel; groot succes!!! We hebben alle 3 een hele hoop slaap gekregen vanacht!

Ik ben zo trots op ons kleine manneke❤ en ik kan dit alle wanhopige mama's aanraden! Het is een warme liefdevolle manier om je kind zelf te leren slapen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je