{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat is hun probleem?

Afbeelding blog 'Wat is hun probleem?' Achtergrond blur afbeelding

Lieve lezers,

Afgelopen week liep ik over straat Flip mijn hond uit te laten, met Hanna in de kinderwagen, Flip is een american bully, en eerlijk is eerlijk veel mensen zijn bang voor hem door de verhalen over het ras. Nou Flip doet geen vlieg kwaad.. alleen dooie vliegjes, die eet hij voor me op haha maar dat terzijde.

Er zijn dus altijd mensen die naar de overkant van de weg gaan als wij er aan komen, prima! Snap ik, geen probleem! Maar wat ik wel een probleem vind, nou ja, meer een ding waar ik me aan stoor is;
Dat wanneer wij iemand passeren, Hanna dus al 3 keer ‘hoi’ heb gezegd tegen zo’n persoon, en er gewoon zo veel mensen zijn die niks terug zeggen.. er zijn zelfs mensen die haar net aan een norse blik kunnen werpen..

Wat is hun probleem? Als een peuter of een andere kind gedag zegt, zeg je iets terug! Zo gek is dit toch niet.. zijn we allemaal zo erg op ons zelf dat we niet eens meer de moeite kunnen nemen om een ander te begroeten..
Ik kan hier zo slecht tegen, of dit door mijn zwangerschapshormonen komt sluit ik trouwens niet uit haha, maar goed mijn punt blijft.
Ik zeg dan altijd -
net iets te hard - ja Hanna niet zo netjes dat die persoon niks terug zegt he.. ze zullen me dan wel zien als een aso ofzo.. met mijn hond en soms in joggingsbroek.. haha maar dat vind ik niet zo erg!

Ook in de supermarkt, wanneer zij in een boodschappen karretje zit kan zij zich onwijs uitsloven en aandacht vragen van vreemde mensen! Je hoeft niet amicaal terug te doen, maar lach opsteminst terug naar haar!

Laat haar nog even het idee hebben dat deze boze wereld nog zo heel erg nog niet is.. de waarheid komt later wel!
Mijn moeder zei altijd; al doet een jongen nog zo stoer, je kan zien hoe hij echt is, aan hoe hij reageert op kleine kindjes..

Ik wil, en probeer mijn dochter op te voeden met wat goede normen en waarden zijn, en daar hoort gedag zeggen ook bij..
Liefs Lisa
,

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je