Snap
  • Baby
  • Gezond

Wat is er toch met ons meisje :-(

Gisteravond was het weer helemaal mis met Suzannah, huilen, schreeuwen, krijsen en we mochten niet eens aan haar komen :-( Echt te zielig voor woorden. Ze heeft vannacht maar bij ons op de kamer geslapen want ging echt niet anders......ik wil er niet steeds over schrijven omdat ik het er niet steeds maar over wil hebben maar er klopt echt iets niet met ons meisje....Marcel, mijn man, was heel lief en heeft het meeste deel voor haar gezorgd vannacht. 

Nu heb ik voor volgende week weer een afspraak bij de KA. Ze had gister weer hele koude handjes met dooie vinger (dan zijn ze wit omdat het bloed eruit is) ik heb nu het reumafonds gebeld en hoe wel de man die ik gesproken had nog nooit gehoord had van Raynouds bij een baby op deze leeftijd vond hij het wel zaak dat we echt met een KA gingen over leggen. Ook omdat ze vaak aan geeft pijn te hebben aan haar armpjes/beentjes & handjes/voetjes. Hij zegt zei het kan misschien heel zeldzaam zijn maar het is niet zo dat ze het dan niet kan hebben....zeldzaam betekend niet dat het onmogelijk is. Ze heeft echt alle symptomen van Raynouds dat het bijna niet kan dat ze het niet heeft.

Mijn moeder heeft het in een hele ernstige vorm en ik heb het ook......ik ben zelfs 2keer (door niet goed aan te kleden) onderkoeld geweest. Dit komt ook niet vaak voor maar is wel gebeurt.

De man van het reumafonds dacht ook heel even dat ze ons eerste kind was en dat we ons wel eens te veel zorgen maakte maar toen ik zei dat de KA onze zorgen bevestigd heeft en dat hun zich eigenlijk altijd meer zorgen maken als wij nam hij aan dat ik niet de hysterische jonge moeder was die maar dacht dat juist haar dochter een extreem zeldzame aandoening moest hebben. 

Met raynouds is goed te leven maar betekend wel dat we heel veel voor Suzannah moeten doen als we willen zorgen dat ze niet ziek word. Ze krijgt andere leefregels als een ander kind en die zijn niet ingrijpend maar wel belangrijk. Geen koud drinken/eten, goed warm aankleden ook binnen dat soort dingen. Ik weet van mezelf dat ik niet in buiten water kon zwemmen zelfs niet met 25gr en zon want dan raakte ik onderkoeld.....en die keren dat het gebeurt was was ik echt heel erg ziek. 

Als je haar zo ziet en ze warm is dan merk je niks aan haar maar wij merken dat ze heel vaak veel pijn heeft en, zoals ik al eerder aangaf, kan je niet aan haar komen. Als ze bijvoorbeeld een peer gegeten heeft dan mogen we niet aan haar handjes komen. Die zijn dan zo koud en blauw dat gaat gillen als we ze aanraken en dan rollen de tranen over haar wangen. Als we het dan heel voorzichtig doen met een hand warme doek dan is het goed.

Sorry voor het lange verhaal maar het zit me zo hoog nu, echt mijn hart breekt in een miljoen stukken als ze zo is....

xxx

11 jaar geleden

Hoi Linda, Ik zou bijna willen zeggen dat ik blij ben om te lezen dat jou zoon deze diagnose al met 9mnd kreeg.....als het niet heel naar is om te hebben. We hebben nu op zicht de diagnose ook gekregen. De afgelopen keer was Suzannah zo koud dat de kinderarts het zelf ook kon zien en met het verhaal erbij was het een duidelijk dat het Raynaud moest zijn. Ze heeft nu een elektrische deken in haar bed en sindsdien gaat het beter in de nachten. Suzannah draagt ook handschoentjes in huis.....ik heb hele leuke gemaakt zonder vingers en ze is nu al zo ver dat ze erom vraagt als ze het koud heeft. Zwemmen hebben we alleen nog maar in een binnenbad gedaan met tropische temperaturen. We zijn ons bewust dat zwemmen zonder wetsuit zeker de toekomst zal zijn. We hebben vanmorgen een afspraak gekregen met een afdeling waar ze foto's gaan proberen te maken van haar bloedvaten met een speciaal apparaat. Dit hebben ze in het VU pas een keer eerder gedaan en toen is het mislukt........of het lukt of niet staat los van de dyagnose.. Hebben ze bij jullie nog ideeën geuit over wat de oorzaak kan zijn?

11 jaar geleden

Hallo Sandra, hebben jullie inmiddels al meer duidelijkheid over wat er met jullie dochter aan de hand is. Raynaud komt wel degelijk bij kinderen voor. Onze middelste zoon ( inmiddels bijna 5 jaar) kreeg deze diagnose toen hij 9 maanden was en ook de jongste ( nu 2,5 jaar) heeft dit waarschijnlijk ( alleen in minder heftige vorm). Je verhaal is voor ons heel herkenbaar. Onze zoon slaapt in een waterbed (dit kun je op een veilige manier warm houden), kan alleen zwemmen in een wetsuit in extra warm water, draagt in de winter ook binnen vaak handschoentjes etc. Groetjes linda

11 jaar geleden

Volgende week woensdag hebben we weer een afspraak bij onze kinderarts en dan hopelijk een plan van aanpak hoe we er achter gaan komen wat ze heeft. Ze slaapt sinds vorige week in een bed met een elektrische deken en vanaf dat moment slaapt ze eindelijk de nachten door! Zo fijn voor ons en voor haar :D Ze komt nu heerlijk warm uit haar bedje. Ik heb haar vanmorgen even getempt om te kijken of ze geen koorts had omdat ik niet gewent ben dat ze zo heerlijk warm uit haar bedje komt.......37.2 dus helemaal goed :D

11 jaar geleden

Rolinda & Kaatje: bedankt voor jullie reacties! Heel lief