{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat doe jij?

Het is geen verrassing; wij moeders willen steeds bewuster leven, ook als het gaat om het milieu. En daar mogen we best trots op zijn! We willen helpen om de aarde te beschermen en zo te zorgen voor ons nageslacht. Maar wat doen we nu precies hiervoor? En wat kunnen we nog meer doen? Ontdek het hier.

Afbeelding blog 'Wat doe jij?'

1: Afval scheiden

Tja, eentje die we natuurlijk allemaal kennen. Het is al aardig in ons leven ingebakken. We scheiden groente, papier, plastic, glas en textiel. Het is ook een kleine moeite. Zeker nu er allerlei handige producten op de markt komen die het scheiden makkelijk maken, zoals handige prullenbakken met diverse vakken.

2: Besparen

Korter douchen, kranen niet laten lopen, licht uit en kachels lager. Gedurende de dag maken wij allemaal kleine beslissinkjes die bijdragen aan een beter milieu. En niet alleen dat, je geeft daarmee ook een goed voorbeeld aan je kinderen.

3: Plastic tasjes

Ok, we moeten er nu voor betalen waardoor de keuze voor ons makkelijker is gemaakt, maar wie maakt hier een probleem van? We hebben een eigen boodschappen tas mee naar de winkel, dat is net zo makkelijk. En wat een berg plastic zal dit schelen!

4: Recyclen

Weggooien doen we allang niet meer zomaar. We stellen ons steeds de vraag: “Kan iemand er nog gebruik van maken?” Vaak brengen we spullen naar een tweedehands winkel of schenken het aan een goed doel. Onze textiel brengen we naar een textiel bak en op recycle punten brengen we onze batterijen en apparaten die we weg doen.

5: Zonnepanelen

Je ziet ze steeds meer op de daken verschijnen; zonnepanelen. Geweldig dat steeds meer mensen er voor kiezen om voor hun eigen energie te zorgen. Ok, wij zijn het met je eens, lelijk is het wel op je eigen dak. Maar toch, het bespaart energie, draagt bij aan een beter milieu en scheelt je ook nog eens geld. Een slimme keuze als je het ons vraagt.

Wij moeders kunnen samen echt verschil maken! Welke van bovenstaande doe jij wel en welke niet? We zijn benieuwd.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Kind, #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je