{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat als je kindje niet gezond is. .vervolg

Vervolg op mijn eerdere blog! De periode op de nicu. .en het slechte nieuws

Afbeelding blog 'Wat als je kindje niet gezond is. .vervolg'

Ik werd wakker op de recovery. . Trillend en snakkend naar adem. Snel kreeg ik zuurstof en zag mijn vriend naast me staan..Hij lachte.."Nova doet het goed!" 

Nova? Zei ik ..maar hij vertelde dat hij gehuild had toen hij uit mijn buik kwam en dat hij sterk is. Ik hoorde het wel en dacht ineens..mijn pijn is weg! Even daarna kwam mijn moeder aanlopen en stond beetje zenuwachtig naast mijn bed. "Kim ben zo blij dat alles goed is gegaan" en ze knuffelde me. Even daarna kwam de verpleegkundige en vroeg of ik mijn zoon wou zien.. daar ging ik dan. Niet wetend wat ik aan zou treffen! Ik ging naar de NICU ( dacht nog de wat?!) Neonatale intensive care unit. en Mijn bed ging richting een couveuse met een dekentje en een hoop slangetjes..een scherm erboven wat soms piepte. ."daar is je zoon " zei een vriendelijke verpleegkundige. Daar lag een heeel klein baby'tje met een mutsje op met daaraan een soort snorkel en nog allemaal slangetjes..een spuugdoekje als dekentje. 2ini mini voetjes die soms eronderuit kwamen. Helemaal roze. .geen grammetje vet.. zo fragiel.ze zeiden dat hij het goed deed.daarna werd ik naar mijn kamer gebracht en de volgende ochtend stonden er 2 verpleegkundige naast mijn bed.. Wilt u gaan kolven ? Ik was al van plan borstvoeding te geven dus ik kreeg uitgelegd dat ze het eerst handmatig gingen proberen. . ik werdt letterlijk gemolken om een ml eruit te krijgen..die avond ging ik opnieuw kijken bij hem en werd uitgelegd dat kindjes groeiden van "buidelen" huid op huid contact. . En daar kreeg ik dat ini mini mannetje op mijn borst gelegd. .wat voelde dat goed! Ook nova deed het super goed.  Ik hield het helaas niet lang vol door mijn medicatie. De dag erna mocht het weer en ik voelde me steeds beter.. nog altijd deed nova het goed! Het was al laat toen mijn vriend even een kopje thee ging halen en ineens een kinderarts en neonatoloog trof op de gang. .hij vreesde voor het ergste en hem werd verzocht mee te lopen .. ons werd verteld dat nova een klaplong had gehad en ontzettend veel moeite had met ademen.. daardoor was hij geintubeerd en lag aan de tril beademing.  Het lot lag nu in hem zn handjes..ik was zooo bang! Heb gehuild en gehuild..ik zou hem toch niet gaan verliezen?! 

De dag erna bleek hij stabiel te zijn en langzaam werd alles weer afgebouwd. de dag erna kon hij zelfs van de Beademing af en kreeg hij Gewoon ondersteuning (cpap)

Toen hij een week oud was werd ik ontslagen uit het ziekenhuis.ontzettend dubbel gevoel. Blij dat ik naar mijn jongens kon en verdrietig om nova te moeten achterlaten. We reden iedere dag op en neer.. soms wel 2x  en soms verbleven we ook in het Ronald Mcdonalds huis. Zeker toen begin februari nova zijn buikje begon op te zetten en hij ziek werd. . Op 6 februari mijn verjaardag werden we gebeld. . Nova werd opnieuw geintubeerd hij was ontzettend ziek. Ze dachten aan NEC ( een afschuwelijke darm ziekte die bij prematuurtjes voorkomt waarvan er veel sterven) we vreesde opnieuw voor zijn leven. Dagen leken eeuwen te duren.na 5 dagen kreeg hij hoge koorts waardoor de chirurg besloot hem te opereren. "Kijken wat we in de buik aantreffen" en dat bleek maar goed ook want hij had een darmknoop en dat stuk was afgestorven waardoor hij op knappen stond. Gelukkig was het niet het gevreesde NEC ..maar nova had nu wel een stoma. De dagen erna ging het langzaam weer beter. . Zijn voeding werd gestart en zijn stoma werkte. Hij moest 2,5 kilo zijn voordat ze zijn darmpjes pas terug gingen leggen. We wisten dat het nog een lange weg was. De laatste week van februari zouden we op maandag een oudergesprek hebben met de kinderarts ( dat gebeurde zowat wekelijks ) maar de kinderarts was verhinderd door een onverwachte vergadering.  We gingen naar huis en het gesprek zou woensdag plaats vinden.  Nova deed het hartstikke goed.zijn ondersteuning kon steeds meer afgebouwd en kwam bij. Woensdag gingen mijn 2 grote jongens mee. We kwamen aan en de kinderarts wachten ons al op.. ik kreeg een naar gevoel ze keek niet blij.. we moesten meteen praten en ook kwam er nog een arts bij en ook de verpleger van nova liep mee..

"Nova heeft cystes in zijn hoofd, hij heeft zuurstofgebrek gehad in ernstige mate."  Ik wist niet wat ik hoorde.. wat?! Wat bedoelen jullie?! " het zal grote consequenties hebben voor de rest van zijn leven" Wat???! Ik begon keihard te huilen .. dus hij komt in een rolstoel terrecht? "Hoogwaarschijnlijk wel" nee.. dit wil je als ouders echt niet horen..

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je