Snap
  • Baby
  • slapen
  • slaapgebrek
  • Slaapprobleem

Wanneer wordt het makkelijker?

5 jaar geleden

Mijn tweede heeft de eerste 3 maanden op mijn buik geslapen, omdat hij absoluut niet op zijn rug in zijn bedje wilde liggen (verborgen reflux en symptomen van koemelkallergie). Aangezien mijn eerste een huilbaby was en ik meer op adviezen handelde dan op mijn gevoel, besloot ik bij de tweede het dus anders te doen. Gelukkig was dat een goede keus. Na 3 maanden stapje voor stapje laten wennen aan zijn eigen bedje (co sleeper) en sindsdien is inslapen nooit een probleem geweest. Hij is nu 13 maanden en slapen gaat nog steeds goed op het doorslapen na. Hij wordt nog 1 a 2 keer per nacht wakker om een beetje te drinken, maar het is een super vrolijk ventje. Dus ach..

5 jaar geleden

Daar heb ik wel over gelezen inderdaad, en ook over schade door oxytocine tijdens de bevalling dat kindjes daar erg slecht door slapen en onrustig zijn. Maar er zit geen kinderhomeopaat bij ons in de buurt en ik ben daar ook wel een beetje te nuchter voor misschien. Maar als het nog lang zo gaat dan is het het proberen misschien wel waard!

5 jaar geleden

Mag ik als advocaat van de duivel zeggen dat het misschien vaccinatieschade is? Misschien even naar de homeopaat om te kijken of dat het is en beginnen met ontstoren. Met samen slapen is niks mis, mijn zoontje van bijna 19 maanden slaapt bij mij in bed en word iedere 2 uur wakker voor een slokje en even tutten bij mij. Ik denk maar dat hij zo groot is en geniet er mateloos van.

5 jaar geleden

Herkenbaar. Bij onze eerste (Is nu inmiddels 6jr) heb ik zoiets een half jaar lang gemiemeld in zijn gezicht door de spijlen van zijn bed om hem rustig te krijgen....een paar keer op een nacht....iedere nacht. Uiteindelijk de makkelijkste weg en lekker bij mij in bed gepakt. Dame nummer 2 is altijd n makkelijke slaper geweest totdat ze doorkreeg dat grote broer bij mam in bed lag. Gevolg; 2 kindjes in bed. Maaaar.... ons wondertje nummer 3..... inmiddels 3 jaar...moeilijke slaper....wordt vaak snachts wakker...vroege vogel...om 5u a 6 uur. Altijd! Slaapt wel als enige van iedereen in zijn eigen bed. En nu sinds de grote vakantie wilt hij ook bij zijn grote broer en zus op de kamer liggen. ( hij weet niet dat ik daar ook lig) 3 1 persoonsbedden tegen elkaar geschoven. Moet er een 4e bed bij???? Mijn man wordt gek...haha.... die ligt als n koning in ons king side bed.....alleen. Het blijft altijd lastig...maar een goede nachtrust voor iedereen telt voor 10.... Gevoel volgen..boeken volgen...luisteren naar adviezen van anderen.... Ik heb geen idee....niemand weet het.... Alles wat je doet die je uit liefde voor je kindje. Met die gedachte komt alles UITEINDELIJK wel goed. Dikke x