{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wanneer stop je met flesvoeding?

Afbeelding blog 'Wanneer stop je met flesvoeding?'

Wanneer je de flesvoeding gaat afbouwen moet er wel rekening mee houden dat je kindje elke ochtend erg vroeg wakker kan zijn (lees 05:00 uur). Wanneer je begint met het afbouwen van de avondfles heeft je kindje automatisch meer honger in de ochtend en is daarom vroeg wakker. Maar hier zijn natuurlijk handige tips voor!

Als je onderstaande gaat opvolgen dan kunnen wij je ervan verzekeren dat je kindje pas rond 07:00 uur wakker wordt in plaats van 05:00 uur. Je zult merken dat je je minder moe gaat voelen omdat je niet meer zo vroeg je bed uit hoeft.

Het afbouwen van flesvoeding (avondfles)

Op een gegeven moment heb je geen zin meer om de avondfles te geven en wil je ermee stoppen. Je wilt ook eens lekker met je partner op de bank zitten zonder dat je de wekker moet zetten voor de avondfles. Als je merkt dat je kindje oud genoeg is (vanaf 7 a 8 maanden) dan kun je beginnen aan het afbouwen. Dit moet je niet abrupt doen, maar in stapjes. Wat je het beste kunt doen is de fles elke avond de fles een paar minuten eerder geven dan die avond ervoor. Zo kom je steeds dichter bij de tijd van de dag ervoor en ga je dus ook minder geven. Op een moment hoef je de avondfles dus helemaal niet meer te geven. Je kindje kan wennen aan het nieuwe ritme en jij zult geen slapeloze nachten meer hebben!

Elk kind reageert anders op het afbouwen van de avondfles. Je zal dus moeten kijken wat voor jou en de kleine het beste moment is. Maar hier kom je snel genoeg achter wanneer je het gaat proberen.

Lees ook meer over het doorslapen van je baby en gezonde voeding.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je