{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wanneer slapen baby's door?

Wanneer slapen baby's door? Dat verschilt per kind. Hierbij alles over doorslapen.

Afbeelding blog 'Wanneer slapen baby's door?' Achtergrond blur afbeelding

Wanneer slapen kinderen 's nachts door? Daar kan heel veel verschil tussen zitten. Ook de definitie doorslapen, daarin zit nogal wat verschil.

Wat wordt er bedoeld met doorslapen

Officieel wordt er gesproken van doorslapen als je kindje 5-6 uur aaneengesloten slaapt. Dit is dus nog niet het ideale van 23.00 tot 07.00 uur. Kinderen tussen de twee en vier maanden slapen 5-6 uur per nacht. Je kindje heeft ook minder voedingen nodig in deze leeftijdsperiode en kan dus een langere tijd slapen. Naar mate je kindje ouder wordt zal het langer gaan slapen. Als je kindje 6 maanden is zal het doorslapen van 23.00 tot 07.00 uur. Kinderen van negen maanden slapen door van 19.00 tot 07.00 uur over het algemeen.

Leren doorslapen

Een baby moet leren doorslapen, net als het eigenlijk alles moet leren. En als ouders moet je wennen aan de gebroken nachten dus leren overdag je rustmomenten te pakken. Dit kan super als je kindje te bed ligt. Het beste om je kindje te leren doorslapen is hem/haar zelf te leren inslapen. Dit kan door je kindje wakker, maar wel moe in zijn/haar eigen bedje te leggen. Je kindje zal dan niet helemaal in paniek raken als het 's nachts wakker wordt, maar herkend de omgeving en weet dat het veilig is. Ook is het belangrijk dat je  de kamer s nachts donker maakt om zo dag en nacht ritme te krijgen. En maak het vooral 's nachts niet te gezellig.

Structuur bij slapen

Ook structuur kan helpen je kindje te leren doorslapen. Dit wil zeggen, haal hem/haar iedere ochtend rond dezelfde tijd uit bed. Begin de ochtend met het licht maken op de kamer, zodat je kind je weet dat het ochtend is en dat het tijd is om uit bed te gaan. Geef je kindje een tutdoek/knuffel mee als het tijd is om te gaan slapen. Hierbij kunnen ze troost vinden. En lees een verhaaltje voor, voor het slapen gaan.

Helaas zijn bovenstaande tips en trucks geen goud waard, maar je kunt het natuurlijk altijd proberen. Onthoud alleen goed: een kindje gaat pas doorslapen en het daar ook echt aan toe is.

Wanneer sliep jou kindje door? En hoelang sliep hij/zij dan aaneengesloten?

Geschreven door mama Kim de Jong

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je