Snap
  • Baby
  • Voeding
  • post_short

Wanneer laatste fles weg laten

Wanneer kan je het beste de laatste fles weg laten.

Mijn kleintje is bijna 5 maanden.
Hij krijgt 5 flessen van 180+6. De laatste krijgt hij tussen 22:00 en 22:30

Ik moet hem hiervoor altijd wakker maken. Ik heb soms het idee dat hij wel een hele nacht door zal slapen maar op andere dagen word hij midden in de nacht wakker en/of rond 6:00 uur. Dan is de speen voldoende maar toch vraag ik me dan af of hij wel genoeg heeft.

Mijn vraag; hoe beslis je nou wanneer je die fles weg zou kunnen laten?

10 jaar geleden

Ieder kindje is er op een ander moment aan toe. En nog wakker worden is niet zo raar op die leeftijd vind ik. Mijn zoontje kreeg tot ruim 9 maanden nog een late fles rond 22:30. Soms wakker maken, maar meestal kwam hij zelf al tussen 22:00 en 23:00 uur. Hij had er echt nog behoefte aan. Nog steeds is hij een vroege vogel en altijd rond of voor 6 uur wakker. Ik zou zeggen, probeer het uit. Hier zijn we het eerst elke keer gaan vervroegen met een uurtje en daarna als hij 's nachts kwam de ene keer een fles (wanneer hij niet stil werd) de andere keer met speen proberen.

10 jaar geleden

Wij deden 4 schepjes rijstbloem op een fles. En onze uk kreeg 250 ml fruit. 250ml wanneer het gepureerd is. Dan is het gewoon een hoofdvoeding. Dan kun je een fles skippen. En dan krijgt je kleintje genoeg vocht. Zo ook wanneer je op ongeveer 150-200 ml warm eten zit. En dat kan met 6 maanden prima. Wij deden dat met 4 maanden al.

10 jaar geleden

Dat beslis je zelf door het te proberen en dan niet 1 avond en weer een avond niet. Als je kindje genoeg krijgt op een dag probeer het dan een week, want je kindje moet er ook aan wennen. Mijn dochter had met 10 weken geen avond fles meer en sliep tot 6 uur en dat hebben we kunnen rekken tot 7 uur, door haar wat langer wakker in bed laten liggen. Ze slaapt nu vaak tot 8 uur en is nu 1 jaar.

10 jaar geleden

De laatste fles die we geven is al met 2 scheppen rijstbloem en toch word ie af en toen nog wakker, al is dan de speen wel voldoende. Hij krijgt ook al om 6 uur een paar happen van bijvoeding (fruit of groente) maar ik geloof nooit dat ie daar vol van raakt. Ik ben er pas vorige week mee begonnen (hij werd eerst getest op koemelkallergie, wat ie dus ook heeft). Mss is afbouwen dan idd een beter idee :)