Snap
  • Baby
  • Voeding

wanneer fruithapje en een flesje gewoon drinken?

Wanneer begin je echt met fruithapjes en wanneer mag je kindje gewonen dik sap hebben?

mijn dochter zit sinds vandaag pas op 200cc voeding want meer wilde ze niet nu heeft ze nog nie de fles helemaal leeg.

Ik maak me nie zoveel zorgen over haar groei of gewicht maar wel over de hoeveelheid vocht dat ze binnen hoort te krijgen.

Ze slaapt nu ook veel en zit er lang tussen de voedingen in dus ze is weer druk met groeien maar ga me nu toch echt afvragen wanneer je begint met fruit en gewone limonade of water?

Ik heb wel wat rond gevraagt maar die antwoorden wisselen nogal. Zo heeft mijn zusje al haar 4 de kids al met 2maanden een fruithapje gegeven en met 3 maanden gewoon drinken maar in de winkel zie je potjes fruit vanaf 4 maanden dus ik snap er niks meer van :( 

Als gastouder gaf ik het de kindjes ook pas met 4 maanden maar dat was omdat de ouders het zo deden en ik dat over nam maar al die kindjes dronken met e maanden al meer dan 200cc voeding en mijn dochter nog niet echt.

Dus als iemand me iets kan vertellen graag :)

Ook als het om de voeding gaat ( heb niet het idee dat het nie goed is maar toch) moet ze echt 200cc voeding of is het niet erg dat ze nog op 165cc zit?

Veel liefs 

9 jaar geleden

Dank je voor je reactie en inderdaad zit ze nu op 4 flessen van 200cc maar soms wil ze smiddags echt nie meer en duwd ze de fles weg en stopt met eten en twee uur later wil ze dan vaak wel wat hebben dus maak ik een kleinere fles licht aan de tijd van de dag. Ik was ook erg beng dat ze te zwaar was maar ze zit dik onder het gemiddelde en wil ook echt niet meer hebben ze zit nu ook weer in de slaap fase dus de groei spurt is weer in aantocht :)

9 jaar geleden

Het is altijd uit proberen he :) ze zit nu sinds een week ook echt pas op 4 flessen van 180+6schepjes en ze drinkt het ook echt op en vraacht ook echt niet om meer (behalve gister middag toen nog een klein flesje van 40cc gemaakt ) ik denk dat het vaak ook de zuigbehoefte is en aangezien ze geen speen wil zelfs niet de wubi nu vooral sabbelen op der fuistjes :)

9 jaar geleden

Mijn vrouw krijcht al de kriebels als ze het woord snoep hoort tuurlijk is het soms wel lekker en dat zal ze straks ook echt wel een keer krijgen maar ook niet in overvloed. Heb het met de kids van me werk ook nooit gedaan ik maakte een potje voor elk kind met 7 snoepjes voor een week en dan mochten ze of alles in 1 keer op eten of elke dag een snoepje maar op is op zeiden we dan :)

9 jaar geleden

Hoihoi Mijn kleine man is nu 4 maanden en krijgt 5 flessen van 150cc water + 5 scheppen Hij hoort volgens het pak voeding en Qwa gewicht al meer te krijgen maar hij doet het er prima op en slaapt al sinds 6 weken Door. Erg lief zoet en tevreden kereltje dus waarom zou ik meer geven? Fruitsappen begin ik pas laat mee. Vind het zo vervelend als je er een hap in doet en alles word er met tong weer uitgewurmd . Ben bij mijn oudste met 5 mnd met fruit begonnen en die at de eerste keer gelijk een potje 4 mnd op. Maar ieder kind is anders natuurlijk! Succes!