Snap
  • Baby
  • zwangerschap
  • zwangerschapsvergiftiging
  • complicaties

Wanneer de keuze voor een tweede kindje ineens een stuk moeilijker wordt.

5 jaar geleden

Ook ik heb bekkeninstabiliteit gehad. Bij de eerste ben ik te lang met mijn klachten doorgelopen zodat ik er met 7 maand volledig uit lag met het werk. Thuiszorg. Ik kreeg toen vanaf 20 weken fysiotherapie. Na de bevalling ging het vrij snel weg. Wel bij stress en drukte voelde ik het. Wij hebben daarna 4 en een half jaar gefolterd om zwanger te worden van nummer 2. Dit is gelukt en de bekkenklachten waren met 12 weken alweer terug. Gelijk fysio ingeschakeld en ik kreeg een red cord behandeling. Wat was dat fijn. Hierdoor kon ik privé nog best wat doen. Alleen lopen ging niet zo goed. Mijn werk heb ik vanaf 15 weken niet kunnen doen. Dus vervangende werkzaamheden gedaan en meer thuis gezeten. Dat gaf mij de rust om de bekkeninstabiliteit wat onder controle te houden. Dagjes uit deden we in de rolstoel. Gelukkig was mijn zoontje 6 jaar dus die kon zich zelf al goed redden. Hoefde niet meer met het te tillen en helpen met aankleden. Douchen en afdrogen deed hij zelf ook. Het was een heftige zwangerschap maar ik heb het er echt voor over gehad. En er ook echt van genoten. Ik kreeg veel steun van mijn man en familie. Maar ook moeders van school. Als ik het echt even niet trok namen zei mijn zoon mee uit school en brachten hem weer thuis. Nu is ons 2de kindje al weer 9 maand. Mijn bekken en rug blijven mijn zwakke plek maar ik zou het zo weer doen. Ik zou zeggen. Luister naar je lichaam en kies voor wat jezelf graag wilt. Jij kent je lijf het beste.

5 jaar geleden

Ikhad bij de eerst last van bekkeninstabiliteit met 20 weken max half uur lopen en daarna zakte ik door me benen heen dus duwde me man me verder in een rolstoel. Nu zwanger van nummer twee en bekken deden al pijn met 12 weken. Wel paar 4 miskramen gehad en erna zwanger dus dat deed wle vele. Met hormonen. Ik bne nu 17 weken en heb veel pijn. Maar het is het waard heb ene lieve man die me helpt. En ja is zwaarder met ene kleine die rond rend en die van is pas 21 maanden gelukkig loopt hij al veel en praat best goed dus goed mee te communiceren. En heb een schat van moeder en schoonmoeder gaat het niet ga ik na een van hun kan k rusten en spelen zij met me zoon. Ik zie al uit na weer een kleine hummel. Wel was mijn bekkeninstabiliteit bijna meteen weg na bevalling dus dat scheelt. Hormonen weg bij mij is pijn weg

5 jaar geleden

Je kan vragen of ze je doorsturen naar Maastricht daar doen ze een volledige cardiologische check up en daarna krijg je te horen wat de risico s voor een volgende zwangerschap zijn. Daar zit een gynaecoloog gespecialiseerd in de risico s van pre eclampsie en hellp.

5 jaar geleden

Hoi! Ik heb in mijn eerste zwangerschap bij 33 weken zwangerschapsvergiftiging gekregen. Vanaf dat moment in het ziekenhuis gelegen, spontane start van bevalling en eindigend in spoedsectio. Ik vond het zelf heel erg spannend om een 2e zwangerschap aan te gaan en ben van te voren bij de gyn geweest. Zij heeft niet alle angst weg genomen, maar je kan wel voor jezelf een goede keus maken. In principe wordt de kans op een zwangerschapsvergiftiging kleiner bij een 2e kindje als het van dezelfde partner is. Maar er zijn natuurlijk ook nog andere risicofactoren die zullen blijven. Nu ben ik pas bevallen van nummer 2; heel de zwangerschap een keurige bloeddruk gehad, wel de verschijnselen van zwangerschapsvergiftiging..maar ze hebben het nooit aangetoond. Ze hebben niet uitvoerig extra controles gedaan. Dus eigenlijk best goed gegaan. Ze geven ook vaan bloedverdunners in het eerste trimester omdat zou helpen om ellende te voorkomen. Laat je informeren dat is echt geruststellend! Over bekkeninstabiliteit kan ik helaas pas meepraten sinds de 2e zwangerschap..dus kan je geen advies geven! Succes met je beslissing!