{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wanneer de keuze voor een tweede kindje ineens een stuk moeilijker wordt.

Afbeelding blog 'Wanneer de keuze voor een tweede kindje ineens een stuk moeilijker wordt.' Achtergrond blur afbeelding

Jeetje..

Momenteel zijn wij een gelukig gezin van 3.
Onze kleine is onlangs 4 geworden en twijfelen wij al langer of we voor een tweede kindje willen gaan.
De voors en tegens wegen we al een tijdje tegen elkaar af maar zijn er nog niet uit.
De hoofdreden is mijn gezondheid.

Tijdens mijn eerste zwangerschap liep ik vanaf mijn eerste trimester al met zware bekkenpijn. Helaas is dit nooit meer helemaal over gegaan. En omdat ik het al chronisch aan mijn rug heb, heb ik dus overal meer pijn.
Tot overmaat van ramp kreeg ik er ook zwangerschapsvergiftiging bij. Gelukkig pas met 38 weken dus ik kon al snel ingeleid worden.

Nu sprak ik pas een arts en die heeft mij bang gemaakt. Een tweede zwangerschap zou betekenen dat mijn nieren continue in de gaten gehouden moeten worden, ik bij de minste veranderingen opgenomen moet worden en dat mijn bekken eerder en heftiger pijn zal doen.Om nog maar af te wachten wat de pijn zal zijn na de bevalling.

Dit gesprek deed mij meer dan ik had verwacht. De deur voor een tweede kindje stond dus verder open dan ik dacht. Nu durf ik dus eigenlijk helemaal niet meer. Binnenkort wil ik een gesprek aangaan bij een gynaecoloog. Kijken wat de eventuele consequenties voor mij zijn.

Wie heeft een eerste zwangerschap ook een vergiftiging opgelopen en is daarna weer zwanger geraakt?
En/of wie heeft er ervaring met bekkenpijn bij een eerste en daarna tweede kindje?

Ik hoor graag jullie ervaringen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je