Snap
  • Baby

Waarom wil hij snachts niet doorslapen

Onze zoon is nu 1,5 jaar oud en al vanaf zijn geboorte slaapt hij niet door. In het begin hebben we hem wel tussen ingelegd vanaf zijn geboorte maar dit was omkdat er gezegd is dat we hem niet konden verwennen de eerste 8 weken. Dat is dus wel degelijk zo. Maar nu slaapt hij nog steeds niet door. Hij slaapt smiddags 1x 2 uurtjes soms ook maar 1 uurtje. Hij gaat om 7 uur naar bed en slaapt keurig in. Maar rond een uur of 22.00 soms ook rond 02.00 uur snachts word hij wakkeer en blijft net zolang krijsen tot hij tussen ons in ligt. Hij slaapt op dezelfde kamer wegens maar 1 slaapkamer te hebben. Het gekrijs is zo erg dat wij na een paar uur al gekl worden en hem toch tussen ons in leggen zodat we nog wat uurtjes maken. We zijn allebei dood moe en willen echt een oplossing. We hebben al zoveel geprobeerd dat we het niet meer weten. We staan voor veel dingen open. Het lijkt wel of hij droomt en daar bang voor is. Maar troosten en terug leggen en zijn knuffel met muziek aanzetten niks helpt. Iemand nog tips of ideeen alles is welkom.

 Het blijft lastig want moeten we hem dan maar alleen smorgens naar bed doen dat hij misschien minder moe is? Of moeten we toch professionele hulp gaan zoeken want we zijn beide erg moe dat we hem maar gewoon tussen ons in leggen zodat we nog wel kunnen slapen:)

10 jaar geleden

ik denk ook dat je naast deze tips toch moet doorzetten om hem niet tussen je in te nemen. Dan jullie maar 2 nachten wakker en dan beseft hij wel dat ie in eigen bedje moet slapen, nu krijgt ie toch "zn zin". Inderdaad iets van jezelf qua geur erin. troosten maar niet oppakken als dat lukt want zodra je hem oppakt is het moeilijker om terug te leggen, misschen je hand in zn bedje en ernaast zitten (of iets creatiefs). succes

10 jaar geleden

Het gebeurd wel met 1,5 jaar, maar Elize was ruim 2 en moest verkassen voor haar zusje anders hadden wij het ook niet ontdekt, want dan hadden we denk ik nog wat langer gewacht

10 jaar geleden

Ergens anders gaat het precies hetzelfde. maar met 1,5 jaar in een groot bed is dat niet wat vroeg? En misschien moeten we dan maar oordopjes gaan kopen:)

10 jaar geleden

Mijn kind is ook altijd een slechte slaper geweest, maar hebben we bewust nooit bij ons laten slapen. Het vreemde was dat sinds ze in een eenpersoonsbed slaapt, eigenlijk nooit meer wakker wordt in de nacht. Ik denk dat jullie toch even sterk moeten zijn wat betreft het skapen bij jullie in bed. hoe gaat het ergens anders?