{{ message.message }}
{{ button.text }}

Waarom wij thuis blijven?

Afbeelding blog 'Waarom wij thuis blijven?' Achtergrond blur afbeelding

Waarom ik al 1,5 week thuis zit met mijn baby?

Dit is mijn baby van toen 5 dagen oud. Op de intensive care in Utrecht, ook wel genoemd NICU (Neonatale Intensive Care Unit) 170km van ons huis. Mijn baby die ik voor het eerst weer in mijn armen had na 4 lange slopende dagen. Aan de beademing, ijzeren draadjes in haar hoofd, saturatiemeter, sonde, arterielijn, infuus, morfine, medicatie voor epilepsie en bloedverdunners. De realiteit op dat moment.

Het is alweer bijna 9 maanden geleden dat onze wereld volledig op zijn kop stond en nog elke dag ben ik dankbaar dat dit mooie vrolijke meisje bij ons is.

We weten niet wat de exacte oorzaak is van de herseninfarct en verstopte slagader (cerebrale veneuze sinus trombose). Zeer waarschijnlijk is dit door de bevalling/placenta gekomen maar daar durft niemand ons echt een antwoord op te geven. Uit bijvoorbeeld het stollingsonderzoek is niets gekomen. Het feit blijft natuurlijk wel dat Lieke niet opnieuw geboren wordt en dus niet weer in diezelfde situatie terecht komt.

Maar wat niemand kan voorspellen is wat er gebeurt als Lieke ziek wordt en dan heb ik het niet over een snotneus maar bijvoorbeeld corona en dan net de pech heeft dat ze wel een longontsteking krijgt. Wat als ze wéér aan de beademing moet? En wat als het bloed weer stroperig wordt? Wat als er toch weer aders dicht slippen? Wat heeft dit voor verdere gevolgen voor haar?

Omdat niet duidelijk is wat de exacte oorzaak is valt Lieke onder de groep "hoog risico". Er vanuit gaande dat ze herstelt net als ieder ander kind maar waarbij we geen risico nemen.

Ik vind het persoonlijk erg om te zien dat mensen doorgaan met hun dagelijkse bezigheden terwijl er elke dag duizenden mensen overlijden en ziek worden van dit rot virus. Groepen mensen die "hangen" in de speeltuin of nu ze toch vrij zijn lekker een dagje gaan shoppen terwijl de rest van Europa in een lockdown zit.

Ja, ik ben bang. Als wij nu namelijk ziek worden krijgen we niet de juiste zorg die nodig is. Daarom houden wij afstand. Blijven wij thuis. Om de dag halen wij een frisse neus, stappen wij op de fiets. Maar hebben voorlopig verder geen contact met de buitenwereld.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je