{{ message.message }}
{{ button.text }}

Borstvoeding, waarom is het zo zwaar?!

De borstvoeding valt mij zo zwaar, maar wil zo graag dat het lukt! Zeker omdat het bij m'n oudste niet is gelukt. Maar tepelkloven, verkeerd happen, een te kort tongriempje en spruw maken het mij nu wel erg lastig!

Afbeelding blog 'Borstvoeding, waarom is het zo zwaar?!'

Mees is nu precies 3 weken oud en ik geef borstvoeding. Zodra ik zwanger was wist ik direct heel zeker dat ik borstvoeding wilde geven en dat het deze keer wel moest lukken! Steyn was 4 weken te vroeg geboren en had niet de kracht om te zuigen, hij moest dus aan de fles en weigerde daarna de borst. Ik heb toen 6 weken gekolfd. Dit keer wilde ik graag live voeden.

Op 22 september is onze Mees geboren, d verloskundige constateerde dat hij wel een kort tongriempje leek te hebben en dat ik het met voeden even aan moest kijken! Mees leek goed aan te happen en mijn productie kwam al snel goed op gang. Het voeden deed echter wel zeer, en na twee dagen waren m'n tepels kapot. Kraamverzorgster adviseerde steeds in een andere houding te voeden om de kloven te ontzien, maar Mees zoog elke keer nieuwe kloven! Na 4 dagen was ik er wel klaar mee, wat een pijn zeg!! Toen is de verloskundige geweest om Mees z'n tongriempje te klieven, dit hielp wel iets. Maar de verloskundige gaf wel aan niet zeker te weten of ze het tongriempje genoeg gekliefd had.

Een week later waren m'n kloven nog niet genezen dus toen een lactatiekundige ingeschakeld. Zij constateerde dat Mees heel goed hapt en drinkt maar dat z'n tongriempje nog wel erg kort leek. Dus op naar de huisarts om nog een keer te laten klieven. En ja gelukkig het voeden ging een stuk beter! Ik blij! De kloven zijn een week later genezen, wat een opluchting!

Tot dit weekend zich een nieuw probleem aandiende, spruw! Mees drinkt onrustig, laat steeds los. M'n tepels branden en na een voeding steeds steken in m'n borst. Nu medicijnen gekregen voor Mees en mij en hoop echt de het snel geneest en dat we dan echt kunnen genieten van het geven van borstvoeding!! Want tot nu toe vind ik het best een hel!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je