{{ message.message }}
{{ button.text }}

Waarom knijpen we in schattige babywangetjes?

Vreemd fenomeen

Afbeelding blog 'Waarom knijpen we in schattige babywangetjes? '

Misschien een vreemd fenomeen maar het is algemeen bekend: als we een een mega schattige peuter zien dan MOETEN we in de wangetjes knijpen... Maar waarom? 

Onderzoekers van University California leggen in het vakblad 'Frontiers in Behavioral Neuroscience' uit hoe het zou kunnen dat wij in die ober schattige wangetjes willen knijpen. Katherine Stavropoulos is assistent-professor en werkte met 54 vrijwilligers die beelden kregen te zien van pluizige dieren, hier werden ook hersenscans van gemaakt. 

We zien dat schattigheidsagressie duidelijk verbonden is met de reflex om te zorgen voor het dier of het kind dat we zien.

Katherine Stavropoulos

Verder zegt ze dat het een manier blijkt te zijn om de hersenen weer in evenwicht te brengen. Mensen voelen zich overweldigd door positieve gevoelens waardoor er tegelijkertijd een tegenstrijdige emotie opduikt. Dat is een soort vorm van agressie. De balans van emoties zorgt ervoor dat het ons in staat stelt om echt voor een kindje te zorgen.

Bron: HLN 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je