{{ message.message }}
{{ button.text }}

Waarom is een doktersafspraak maken zo moeilijk?

Als je kind ziek is, neem ik aan dat je zelf beslist om langs de dokter te gaan. Vooral voor het weekend. Ik wist niet dat het zo lastig was

Afbeelding blog 'Waarom is een doktersafspraak maken zo moeilijk?' Achtergrond blur afbeelding

Nadat ze dinsdag de 14 maanden prikjes kreeg, kreeg ze flinke koorts op donderdag. Nadat ze om 1 uur 's nachts wakker werd en daarna ook amper sliep, zou de oudste gewoon naar de opvang gaan en de jongste zou naar oma gaan. Zij is altijd thuis en als er 1 ziek is, past ze op.

Nog best wel moe van de nacht, ging ik vol goede moed aan het werk. Maar mijn mama belde om half 10 dat het echt niet lekker ging en ik beter maar een afspraak moest gaan maken bij de dokter. Mijn neefje heeft op dit moment krentenbaard en ze zag bij Nele ook al blaasjes. Het kon eigenlijk niet missen.. Daarnaast wilde ze niet meer eten, dronk amper wat en wilde helemaal niet meer slapen.

Ik bel de huisarts, maar mijn eigen huisarts is met vakantie. Ik bel de ander praktijk en die geeft aan dat ze een zalfje weg legt bij de apotheek. Ik geef aan dat ze ook niet eet, niet slaapt en amper drinkt, maar een afspraak maken komt er niet van.
Ik bel mijn mama terug en die geeft aan dat het echt niet goed gaat en ze voor het weekend beter even nagekeken kan worden. Ik besluit een andere praktijk te bellen, en ook hier is het vrij lastig om een afspraak te maken. Ik krijg er een om half 4, ik vraag of het niet eerder kan, ze geeft aan dat het dan nog om 10 over 1 kan, maar ze niet begrijpt waarom het dan zo dringend is in mijn ogen. En dat het eigenlijk allemaal niet de bedoeling is, zoals ik het nu doe (eerst de ene praktijk bellen, en daarna hun). Ik geef aan dat ik alleen maar wil dat mijn kindje geholpen wordt, en dat het mij dan verder niet boeit op welke manier, maar dat mijn kind geholpen moet worden. En daarmee is het gesprek afgelopen.

Ik ga naar de dokter en krijg daar nogmaals een preek dat het op deze manier niet moet. Dat de assistent van de 1e praktijk niet begreep dat ze niet at en amper dronk. Dat had ik even moeten melden, want als ze dat hoorde, was het meteen geregeld geweest. Ik geef aan dat die dingen me juist zorgen maakte, dus dat het zeker wel vermeld is. Ik word behoorlijk moe van deze discussie, want naast het feit dat ik zoveel zorgverzekering betaal, is het gewoon zoveel gedoe om even een afspraak te maken. Met een slecht gevoel ga ik naar huis, het lijkt de laatste jaren bij mijn praktijk en de vervangende praktijken tijdens vakantie (zit in 1 gebouw), dat ze totaal niet op je zitten te wachten. Ik vind dit zo jammer, want als mijn kindje ziek is en ik wil een afspraak, waarom al dit gedoe dan?

Gelukkig wonen wij dicht op de grens van België en doordat mijn vriend er vandaan komt, horen we van vrienden altijd goede verhalen. Mijn vriend en ik besluiten te bellen (ooit was de oudste zo ziek, de Nederlandse dokter zag niks en toen deden we dit ook, omdat we op vakantie zouden vertrekken met het vliegtuig. Daar zagen ze een zware oorontsteking, niet te missen, vandaar mijn wantrouwen). Het was al na 17uur en we konden om half 8 langskomen. Ontzettend fijn, en uiteindelijk gaf hij weer een andere diagnose. De uitslag blijft echter een raadsel, ze denken geen krentenbaard, maar het is nog onzeker. Maar deze dokter gaf ons totaal niet het idee dat we zijn tijd verdeden, was erg vriendelijk en gaf ons advies mee voor het weekend.

Ze is nu nog steeds erg huilerig, maar ze is daarnaast ook ontzettend moe. Slapen doet ze ook weer heel goed, dus ergens denk ik dat we de goede kant op gaan. Het is alleen zo lastig om een kleintje zo te zien vechten tegen iets. De oudste kan het al uitleggen, de jongste niet.

Hoe is jullie ervaring met jullie dokter/huisartsenpraktijk?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je