Snap
  • Baby
  • Gezond

Waar moeten we nou op hopen?

Wij zijn doorverwezen vanwege eenvermoedelijke navelbreuk, maar waar moeten we nu op hopen?

Tijdens het verschonen zagen we ineen iets bij ons mannetje dat ons nog niet eerder op was gevallen. Er zat een klein bobbeltje boven zijn naveltje. We hebben gevoeld of het hard was. Het was niet zo hard als een klier, maar je zag het wel duidelijk zitten. Na het raadplegen van onze grote vriend en vijand google, kwamen we tot het besluit dat het zeer waarschijnlijk een navelbreukje was. Die nacht hebben we ook niet goed geslapen, omdat we ons best wel zorgen maakten. Dus de volgende dag de huisarts gebeld.

Bij de huisarts waren we vrij snel aan de beurt. Tijdens het korte gesprekje vooraf maakte hij nog de opmerking dat het wel goed ging met ons mannetje, omdat hij hem hier nooit zag. Hij is een keer eerder bij de huisarts geweest, vanwege een bultje in zijn hals. Dit bleek een klier te zijn. Maar goed ons mannetje zou even bekeken worden. Ik leg hem op de onderzoektafel neer en meteen begint hij te huilen. De huisarts heeft even bij zijn buikje gevoeld en zei dat het volgens hem wel om een breukje ging. Ik mocht ons mannetje aankleden en onze arts dook achter de computer. Ik was op zich oplgelucht dat het wel een breukje moest zijn en niet iets heel ernstigs. Toen we nog even plaats namen aan het bureau vertelde de arts dat hij even een verwijzing voor het ziekenhuis zou maken, zodat we even een afspraak konden maken om het te laten opereren... Uhm sorry wat? Opereren? Ja het was maar een kleine ingreep, stelt niet zo veel voor...

Gelukkig had mijn schoonmoeder ons gebracht en bracht zij ons ook weer naar huis, want ik heb de hele terugweg alleen maar zitten huilen. De horrorbeelden van de slangetjes en het in slaaap zien vallen van ons mannetje door de narcose schoten door mijn hoofd. Om nog maar te zwijgen over de complicaties die zouden kunnen optreden waar ik bang voor was. Mijn schoonmoeder heeft me thuis geprobeerd te troosten en weer wat te kalmeren. Daarna nog weer dingen op internet opgezocht. Dingen die me gerust stelden en dingen die me bang maakten...

14 december hebben we pas een afspraak in het ziekenhuis om er verder naar te laten kijken. Er zal dan gekeken worden of het inderdaad om een breuk gaat en of het al dan niet geopereerd zou moeten worden. Nou weet ik eignelijk even helemaal niet waar ik op moet hopen. Moet ik hopen dat het misschien toch iets anders is? En wat zou het dan kunnen zijn? Moet ik hopen op een operatie, zodat het probleem verholpen is? En is het probleem dan wel veholpen, of komen er dan misschien weer andere compicaties? En als hij onder narcose moet, hoe komt hij daar weer uit? Hoe lang duurt het herstel? Of moet ik juist hopen dat ze verwachten dat het vanzelf weer dicht groeit. Dit schijnt namelijk wel vaak zo te zijn bij kinderen onder de 4 jaar. En als ze daarvan uitgaan, moeten we dan voortaan extra voorzichtig met ons mannetje zijn, zodat het niet alsnog weer erger word? Ik weet wel dat er ergere dingen op de wereld zijn en dat de kans ook heel klein is dat we ons mannetje hier bijvoorbeeld aan kwijt zullen raken, maar momenteel ben ik wel heel bezorgd en ik weet het even niet meer... Nu eerst de afspraak in eth ziekenhuis maar even afwachten.

8 jaar geleden

Dank je wel voor je reactie. Ik probeer er niet al te veel mee bezig te zijn nu, maaar je word er toch steeds mee geconfronteerd, met bijvoorbeeld het verschonen van de luier... Hij lijkt er gelukkig geen last van te hebben, maar ben het wachten wel nu al zat... Jij ook succes en sterkte met je dochtertje!

8 jaar geleden

Jeetje, ik snap je zorgen helemaal! Ons dochtertje had een licht navelbreukje is daar inderdaad overheen gegroeid. Maar is verder dus erg aan het sukkelen met haar gezondheid. Wij zijn nu aan het wachten op een afspraak in het ziekenhuis. Maar ik hoop dat alles goed komt met jullie zoontje! Ik zou inderdaad maar gewoon de afspraak afwachten.. Je kunt nu helaas nog niets invullen. Dus proberen (makkelijker gezegd dan gedaan) het voor nu een beetje los (open) te laten.. Succes en sterkte!

8 jaar geleden

Bedankt voor je reactie! Ik heb in eerste instantie helemaal geen informatie of advies gekregen. Ik heb vanmiddag wel nog even gebeld, omdat ik met heel veel vragen zat. Het enige dat ik daar uit wijzer ben geworden is dat ik niet extra voorzichtig hoef te doen, maar erl moet proberen om druk op de buik te vermijden... Ik zal eens even wat onderzoek naar dat massren doen, als het ook bij babies werkt zou het wel heel mooi zijn!

8 jaar geleden

Zal wel een hele vreemde opmerking zijn... Maar heeft de huisarts niets aangeven over wat je misschien zelf zou kunnen doen ? Ik heb geen ervaring met navelbreuk bij mensen maar wel bij mijn hond en daar werd toen geadviseerd om het elke dag te masseren omdat ze er toch niks van voelt.. Bij mijn hond heeft het niet geholpen maar bij haar broertje wel, die navelbreuk is "verdwenen" Maar misschien werkt het bij mensen heel anders.. Ik heb werkelijk geen idee... heel veel sterkte in ieder geval .. is helemaal niks dat wachten :-(