{{ message.message }}
{{ button.text }}

Waar blijven al die tandjes toch?! (41)

Mijn zoontje is 18 maanden en nog steeds heeft hij "maar" 2 tandjes! Wanneer komt de rest?!

Afbeelding blog 'Waar blijven al die tandjes toch?! (41)'

24 januari 2015 is mijn zoontje Yvar geboren. Toen Yvar 4 maanden was zag ik een klein wit plekje in zijn mond. Daar is het eerste tandje dacht ik. Een paar dagen naar mijn ontdekking had ik een reguliere afspraak bij het consultatiebureau. Ik zeg tegen die dame, volgens mij komt het eerst tandje al door. Meteen ging ze kijken in Yvar zijn mondje........ Nee hoor zegt ze. Dat is geen tandje. Ze had z'n wit vlekje vaker bij babytjes gezien maar het was zeker geen tandjes zei ze. 

Naar een aantal dagen was het vlekje weg. Nu maar wachten tot de echte tandjes komen!

Toen Yvar 6 maanden was kregen we al regelmatig de vraag of het eerste tandje zich al had gemeld. Nee, nog geen tandjes te zien. We wachten rustig af!

Inmiddels was Yvar ruim 8 maanden en ging hij zelf al staan in de box. Hij ontwikkelde zich erg goed en hij was een vlot mannetje. Nog geen tandjes werd er dan weer gevraagd. Nee, nog steeds niet. Die komen vast wel binnenkort zei ik dan!

Met 10 maanden liep Yvar al achter zijn loopwagen rond en met 11 maanden liep hij al helemaal alleen door de kamer! Wauw, wat ontzettend knap van Yvar! En heeft hij al tandjes? Uhm... Nee, geen tandjes. Dat is wel laat zeg. Ja, ik kan ze niet tevoorschijn toveren :-)

24 januari 2016, Yvar 1 jaar en je raad het natuurlijk al, nee nog steeds geen tandjes! En ook niets wat erop lijkt dat ze er snel aankomen! Ik heb mijzelf er op dat moment ook bij neergelegd dat ze vanzelf een keer komen.

Als Yvar 14 maanden is zeggen mensen steeds vaker tegen mij.... heeft hij nog steeds geen tandjes?! Nee, nog steeds geen enkel tandje te bekennen! Ik begin mij op een of andere manier toch zorgen te maken. Af en toe zegt mijn man tegen mij, ik denk dat hij de eerste word zonder tanden. Stel je voor..... Nee dat kan toch niet?!

En dan met 16 maanden, voor ons een histories moment! Yvar zijn eerste tandje dient zich aan! Zoals normaal gesproken iedereen zegt dat ze eerst onder tandjes krijgen is dat bij Yvar niet zo, hij krijgt ze eerst boven! Na een paar dagen komt ook zijn 2e tandje door boven! Een goede week later hebben we dan ook een klein haasje! Wat is dit wennen voor ons. Wij hebben vaak tegen elkaar gezegd, hoe zou het uitzien, Yvar met tandjes?! Zo dus!

IMG_20160615_182138_1470249730.jpg

Tot op de dag van vandaag (Yvar is nu 18 maanden) heeft hij nog steeds alleen de 2 tandjes boven. Onder is 1 tandje bezig om door te komen maar het duurt zo ontzettend lang voordat het tandje er door is. Na alle waarschijnlijkheid is zijn tandvlees zo hard geworden omdat hij erg veel bijt met zijn tandvlees dat het lang duurt voordat ze er door zijn. Het consultatiebureau heeft mij al gewaarschuwd dat de kans ontzettend groot is dat hij veel tanden tegelijk gaat krijgen. We zullen het zien!!!

Ik ben benieuwd naar wanneer jullie baby's / kindjes tandjes kregen?

Ook ben in benieuwd wanneer het melk gebit compleet was? Op welke leeftijd / aantal maanden?

Liefs Ilona

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je