Snap
  • Baby

Voorwerpen herkennen

Een tijd geleden las ik een artikel over taalontwikkeling bij jonge baby's. Hierin stond vermeld dat zelfs kinderen van 10 maand al woorden konden koppelen aan bepaalde voorwerpen. Ik ben dit thuis bewust gaan oefenen met mijn zoontje, toen 7 maand. Nu, een kleine 3 maand later, moet ik eerlijk bekennen dat mijn zoontje al aardig wat dingen weer te herkennen. Ik vraag dan aan hem; " Waar is de klok ", vervolgens kijkt hij in de richting van de klok en soms wijst hij er zelfs na. 

Dit ook bij andere voorwerpen of personen. Bo (hond), papa/mama, auto, neus, vogeltjes, lamp, klok, boekje..... noem maar op. Door het voorwerp te laten zien en te benoemen kunnen die kleintjes al heel snel dingen herkennen. Ik denk dat dit ook zeker een positieve bijdrage kan hebben op de taalontwikkeling op latere leeftijd.

Verder merk ik dat mijn zoontje het ook heel erg leuk vind om op die manier dingen te leren en het is natuurlijk ook leuk voor jezelf om je kindje wat te kunnen leren. Veel dingen moeten ze toch zelf leren maar hier kan je zeker een steentje aan bijdragen!

Je ziet dat hij trots is op zichzelf als hij het voorwerp heeft herkent. Die kleintjes zijn slimmer dan wij misschien zelf wel denken!

 

11 jaar geleden

Dit deden wij eigenlijk automatisch al, bv tijdens verschonen buik aanwijzen e.d. ook janey vindt het leuk om zo dingen te leren en is trots als ze het weet. Leuk om de wereld door kinderogen te zien