{{ message.message }}
{{ button.text }}

Voor welk type kraamverlof ik koos als vader

Neem de tijd voor je gezin (of gezinsuitbreiding). Je maakt dit maar één keer mee!

Afbeelding blog 'Voor welk type kraamverlof ik koos als vader'

Maart jl. werd onze dochter geboren. Zoals de Nederlandse wet voorschrijft, heb je als vader maar recht op drie dagen (betaald) verlof en kan je die verlengen met nog eens twee dagen onbetaald verlof. Je hebt vast de vele discussie her en der wel gelezen in de media over het verlengen van het kraamverlof voor de vader. Maar zoals alles in Nederland, gaat dit eenmaal niet zo snel. Je zult dus voor je zelf moeten kijken wat op dat moment het beste bij je past. 

Maar goed... we dwalen iets af...

Afgelopen maart werd dus onze dochter geboren en ik (wij) stonden voor de keuze, hoe we dit keer nu eens het verlof zouden gaan plannen. De eerste drie dagen thuis en dan maar weer aan het werk totdat de kraamverzorgster weg is en dan maar weer een paar weken verlof... NEE echt niet, onze kraamverzorgster is een goede vriendin van ons. Heerlijk om iemand in je huis te hebben die je vertrouwd en soms zo gek (in het positieve) als een deur is. Tijdens het harde werken ook gewoon even tijd voor een grapje of even ontspannen. Dus ja, dan maar vanaf de geboorte direct twee weken verlof opnemen en dan zien we het wel verder. Nog geen week voordat onze dochter werd geboren bedacht ik mij ineens, dat ik na vijftien jaar hard gewerkt te hebben wel eens zin had in een sabbatical, om eens gewoon heerlijk van het leven te genieten, zoals hij op dat moment zich voordeed. Kenbaar gemaakt op mijn werk en vervolgens werd onze dochter een week later geboren. 

Na twee fijne weken moest ik dan ook weer aan het werk (voor een weekje), om de laatste dingen af te ronden en over te dragen. Het geen waar je in deze situatie niet echt op zit te wachten en gewoon heerlijk bij je gezin wilt zijn en voor ze zorgen. Maar wat moet dat moet, even de schouders eronder en netjes afronden.

Nu zes maanden later (maandag weer werken), kijk(en) ik (/wij) terug op een heerlijke tijd met z'n vieren (en om het weekend met z'n vijven). We hebben leuke dingen gedaan met z'n allen, we hebben de tuin mooi gemaakt en er van genoten in de zomer, maar het aller belangrijkste.... Ik heb volledig de eerste zes maandag van mijn dochter mee mogen maken. Dat is echt super! Ze zouden het in Nederland moeten verplichten. Nou ja, zes maanden misschien te lang voor de economie, maar zeker drie moet te doen zijn. Je kunt dan tenminste een band op bouwen met je kind, je kunt alles samen doen qua verschonen etc. en komt niet alles op de vrouw neer. Moet eerlijk zeggen, perfecte timing. Gehele voorjaar en zomer heerlijk bij mijn gezin geweest en niet elke dag naar het werk hoeven gaan. Zeker een aanrader wanneer je die keuze vrijheid hebt (financieel, relatie technisch haha).

Ik had dit voor geen goud willen missen! Nu vol energie weer een nieuwe uitdaging tegemoet.

ps. Excuses voor eventuele taal -en spelfouten maar voor iemand met dyslexie is dit een hele opgave.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je