{{ message.message }}
{{ button.text }}

Voor je het weet,

Een zwangerschap lijkt echt zo lang en niet op te schieten maar voor je het weet

Afbeelding blog 'Voor je het weet, ' Achtergrond blur afbeelding

Op het moment ben ik 29 weken in verwachting van ons tweede kindje, onze dochter krijgt eind juli een broertje. En waar ik steeds zucht dat het maar niet opschiet, bekruipt mij af en toe ook het gevoel dat het niet lang meer duurt voordat alles anders is. Niet alleen voor ons, straks twee kinderen om van te houden en voor te zorgen maar ook, eigenlijk vooral, voor onze peuter. Aandacht delen, tijd, ruimte, speelgoed, rekening moeten houden met een babytje het is een opgave, helemaal voor een meisje van twee. En maak ik mij zorgen om Mara, of ze dit wel aankan en niet een compleet ander meisje gaat worden? Nee eigenlijk niet, ik verwacht echt wel moeilijk gedrag, dat ze mij gaat uittesten maar ik verwacht dat ze naar haar broertje net zo lief en zorgzaam gaat zijn als naar alle kindjes in haar omgeving. Waar ik mij dan zorgen over maak? Waar ik mee zit? Met mijzelf, ik wil mijn dochter niet te kort doen, ik wil dezelfde band met haar houden en dat ze zich nog net zo belangrijk en geliefd voelt als altijd. Ja zij zal wel een beetje in moeten leveren straks net als wij, maar we krijgen er heel wat moois voor terug, nog iemand om zoveel van te houden.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je