{{ message.message }}
{{ button.text }}

Voor het eerst naar de kinderopvang!

Daar gaat hij dan.. Voor het eerst een paar uurtjes zonder zijn mama (en mama zonder hem)!

Afbeelding blog 'Voor het eerst naar de kinderopvang!'

Eigenlijk draait het ouderschap om loslaten. Het begint al bij de geboorte, 9 maanden heb je je kindje bij je gedragen. Dichterbij kon je hem niet bij je hebben en elke beweging voelde je. Dan wordt hij geboren en is het ineens een eigen persoontje. Dat is al stap 1 van het loslaten. 

Vandaag waren wij aanbeland bij de volgende stap en bracht ik mijn kleine mannetje voor het eerst naar de kinderopvang om te wennen. Voor het eerst in zijn leventje is hij zonder zijn mama (en mama zonder hem)! Ik vind het toch zo spannend. Het is ongelooflijk stil en eenzaam in huis. Hij mag een ochtend wennen en ik mag hem gelukkig al snel weer ophalen. En er is de mogelijkheid om even te bellen tussen door om te vragen hoe het gaat. Daar ga ik ook zeker gebruik van maken. 

Gelukkig hebben we geoefend met het fles drinken, alleen gaat dat nog niet helemaal goed. Hij wordt niet blij van de fles en drinkt toch echt veel liever borst. Dat maakt het toch wel een beetje spannender allemaal! Hoe doen andere mama's dat? We hebben nu de Avent fles met een flessenspeen met 1 gaatje. Ook hebben we de flessenspeen met 3 gaatjes geprobeerd, maar dat schoot al helemaal niet op. Je ziet dat hij dezelfde techniek gebruikt als aan de borst. Eerst heel snel zuigen (om toeschietreflex op te wekken) en daarna pas met grote slokken drinken. Maar dit werkt niet zo met de fles en dat maakt hem heel onrustig. Bij het consultatiebureau konden ze niet echt een merk voor de fles adviseren. 'Waarschijnlijk gaat het beter als mama niet in de buurt is' was het antwoord. Ik hoop toch dat ze gelijk hebben!

Het is wel fijn om te weten dat zijn lieve grote zus bij hem is. Ze vond het toch zo leuk en heeft het er al de hele week over. ''Jaaa, mijn broertje mag met mij mee!'' Ze zitten samen op de groep, dus hij heeft de hele tijd een vertrouwd stemmetje en gezichtje bij zich. 

Het komt vast goed met mijn grote kindjes ook al is het voor mama even slikken.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je