Snap
  • Baby

Voor het eerst naar de kinderopvang!

Daar gaat hij dan.. Voor het eerst een paar uurtjes zonder zijn mama (en mama zonder hem)!

Eigenlijk draait het ouderschap om loslaten. Het begint al bij de geboorte, 9 maanden heb je je kindje bij je gedragen. Dichterbij kon je hem niet bij je hebben en elke beweging voelde je. Dan wordt hij geboren en is het ineens een eigen persoontje. Dat is al stap 1 van het loslaten. 

Vandaag waren wij aanbeland bij de volgende stap en bracht ik mijn kleine mannetje voor het eerst naar de kinderopvang om te wennen. Voor het eerst in zijn leventje is hij zonder zijn mama (en mama zonder hem)! Ik vind het toch zo spannend. Het is ongelooflijk stil en eenzaam in huis. Hij mag een ochtend wennen en ik mag hem gelukkig al snel weer ophalen. En er is de mogelijkheid om even te bellen tussen door om te vragen hoe het gaat. Daar ga ik ook zeker gebruik van maken. 

Gelukkig hebben we geoefend met het fles drinken, alleen gaat dat nog niet helemaal goed. Hij wordt niet blij van de fles en drinkt toch echt veel liever borst. Dat maakt het toch wel een beetje spannender allemaal! Hoe doen andere mama's dat? We hebben nu de Avent fles met een flessenspeen met 1 gaatje. Ook hebben we de flessenspeen met 3 gaatjes geprobeerd, maar dat schoot al helemaal niet op. Je ziet dat hij dezelfde techniek gebruikt als aan de borst. Eerst heel snel zuigen (om toeschietreflex op te wekken) en daarna pas met grote slokken drinken. Maar dit werkt niet zo met de fles en dat maakt hem heel onrustig. Bij het consultatiebureau konden ze niet echt een merk voor de fles adviseren. 'Waarschijnlijk gaat het beter als mama niet in de buurt is' was het antwoord. Ik hoop toch dat ze gelijk hebben!

Het is wel fijn om te weten dat zijn lieve grote zus bij hem is. Ze vond het toch zo leuk en heeft het er al de hele week over. ''Jaaa, mijn broertje mag met mij mee!'' Ze zitten samen op de groep, dus hij heeft de hele tijd een vertrouwd stemmetje en gezichtje bij zich. 

Het komt vast goed met mijn grote kindjes ook al is het voor mama even slikken.

7 jaar geleden

Lastig is dat hè! Ik heb het geluk dat mijn dochter al 2 jaar naar die opvang gaat. Het is echt een super leuke opvang met hele lieve leidsters. En ze zitten gelukkig samen in dezelfde groep! Dat is dus nog enigzins gerustellend. Maar toch vind ik hem eigenlijk nog veel te klein om de hele dag zonder mama te zijn, haha. Heb je een leuke opvang gevonden? Misschien kan je een extra ochtendje (voor dat ze gaan 'wennen' zonder mama) met de kinderen gaan kijken zodat je weet hoe ze de dag indeling hebben en om ze een beetje beter te leren kennen? Misschien fijn voor je eigen gemoedsrust. Heel erg veel succes en geniet er nog even lekker van!

7 jaar geleden

Bedankt voor ze tips! De wenochtend is heeel goed gegaan, bovenverwachting. Ik heb naast zijn avent fles ook de dr. Brown fles meegegeven. Daar heeft hij heel goed uit gedronken. Om kwart voor 1 kon ik hem (eindelijk) weer ophalen. Toen waren de leidsters net nog een flesje voor hem aan het maken. Echt niet dat hij daar toen nog uit ging drinken! Hij had zijn mama gehoord en gezien.. Nu ben ik voor het eerst weer onderweg naar het werk en is papa thuis met de kindjes. Ik ben heel benieuwd of dat flesje drinken een eenmalig gelukje was of dat het echt gewoon aan mij ligt. Dat als ik er niet ben, hij wel goed drinkt. We zullen zien!

7 jaar geleden

Zou de bredeflessen van dr brown eens proberen, bol.com heeft ze

7 jaar geleden

Beste Manalz, Ook ik liep tegen dit probleem aan en mijn dochter weigerde in eerste instantie de fles en kon dat rustig een hele dag volhouden. Ik moet bekennen dat de wenochtend voor mij dan ook echt wennen was... ik maakte me zorgen en het was stil en saai.. toen ik eenmaal weer aan het werk was kon ik mijn zinnen verzetten en vloog de tijd voorbij! Op dag 2 op het kdv ging het daarnaast ineens meteen goed met de difrax fles en sindsdien nooit meer een probleem gehad. Dochter drinkt nu ook bij mij de fles! Avent en Medela weigert ze overigens nog steeds.. succes!