{{ message.message }}
{{ button.text }}

Voor de 2e keer moeder en toch een beetje verdriet

Verdriet om een dochter die er niet als komen.

Afbeelding blog 'Voor de 2e keer moeder en toch een beetje verdriet'

Sinds vorige week weten wij dat een jongetje verwachten. Dit is ons 2e kindje en beide zijn verwekt door middel van ICSI. Hier hebben wij enorm veel geluk gehad en ik ben dan ook erg blij dat wij een 2e kindje mogen krijgen. Ondanks de liefde die ik voel voor dit kindje en zijn grote broer heb ik een stil verdriet. Als ik dit uitleg dan zal ik vast een hoop rotreacties krijgen en daarom wil ik dus voorop gesteld hebben dat het feit dat ik 2 kindjes mag krijgen na alles wat ik ervoor heb moeten doen, voor mij erg speciaal is en ik beide enorm liefheb. Dit is ook ons laatste kindje omdat ik de medische molen niet nog een keer in wil en kan.

Sinds ik weet dat ik een 2e jongetje krijg heb ik naast de blijdschap ook veel verdriet dat ik nooit een dochter zal krijgen. Hiermee neem ik voor mijn gevoel afscheid van een wens en een kindje dat ik nooit zal leren kennen. Ik heb mezelf altijd als een meisjesmoeder gezien vol glitters, nagellak, haartjes doen, poppen en tutten. Heel cliché ik weet het, maar die moede dochter band lijkt mij zo bijzonder.

En ja als jongensmoeder doe ik gewoon mee hoor met de auto's, dinosaurussen en stoeien. Maar ik had nooit voor mij gezien dat mijn huis een mancave zou worden waarin ik de minderheid zou zijn. Ik vind het rationeel gezien onzin want ik houd stapelveel van beide maar emotioneel gezien voelt het echt verdrietig en als afscheid nemen.

Tevens hoopt iedereen op een meisje in de familie en vrienden. Mijn moeder weet zeker dat ik een meisje krijg en dat zou het allermooiste zijn zegt ze. ik weet niet hoe ik ze dit moet vertellen zonder ze teleur te stellen. De enige die een jongen wenst is mijn zusje (die geen kinderen heeft nog) omdat haar kinderen die ze gaat krijgen dan niet meer speciaal
Zijn want dan zijn alle smaken er al...

Ik wilde dit gewoon eens van mij afschrijven en vragen hoe andere moeders die alleen zonen hebben het ervaren; een gezin vol mannen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je