Snap
  • Baby
  • Voeding

Voldoende drinken

Elke dag hield ik een lijst vocht inname bij om te zien hoeveel mijn zoon dronk eigenlijk te gek voor worden maar ik kwam uit de zorg en wist hoe belangrijk vocht was dus ook voor mijn kind.

Iemand zei tegen mij toen hij bijna 1 jaar werd joh als je er niet op let drinkt hij meer let maar op, je hebt er niks aan om zo`n kind te pushen om te drinken als hij niet wil.

Oke dacht ik en heb het los gelaten en warempel als ik gewoon zo nu en dan een fles neer zetten in de kamer en hem af en toe wat liet drinken en spelenderwijs dit deed dronk hij erg goed. Ik hield de vocht inname nog steeds bij alleen dan in mijn hoofd en ja ze had gelijk gehad ik maakte me te druk.

Nu nog kan ik balen als hij te weinig op heb aan het eind van de dag maar denk ag ja morgen komt die wel weer voor extra drinken.

Hoe hebben jullie dit gedaan? Is dit onzekerheid of moederinstinct?

Blijkt maar weer kinderen onder druk zetten heeft geen zin ze komen wel als ze dorst of honger hebben.

11 jaar geleden

Nou wij maakte ons ook te druk, ik geef flesvoeding en het is ons eerste kindje dus wij wisten nog niet hoeveel voeding etc. Wij vroegen het daarom aan de kraamzorg en die zij elke dag 10cc erbij. Maaaaaar ze zij niet wanneer we daar mee moesten stoppen. Dus ja op een gegeven moment wou die gewoon niet meer. Dus wij vonden hem echt slecht drinken want er kwam daarna ook best veel weer uit. Dus we gingen naar de dokter en die zij ons even dat we hem aan het overvoeden!!! waren. Hij zei je moet ze 150 per kg geven. En hij was op dat moment 4 kilo dus 4x150 = 600 per dag en hij zat bij ons op 1 1/2 LITER! en ze mogen niet meer als een 1 liter per dag. Gelukkig kwamen we er wel snel genoeg bij.

11 jaar geleden

oh en ik denk dat het bij jou zeker geen onzekerheid is maar moederinstinct omdat je in je werk de gevolgen ziet van niet goed drinken.

11 jaar geleden

Hier de eerste week ivm borsvoeding wel bijghouden hoelang ze aan elke kant dronk en wanneer ze dronk, wanneer plas/poepluiers op advies kraamhulp zodat je beeld krijgt en je van daar uit kan zien of het aangevuld moet worden. Na 2 weken was het instinct geworden en wist ik dat als ze aan één borst 10 minuten dronk en ze dan klaar was dat ze dan ook wel genoeg had. Toen we na 4mnd overgestapt waren op flesvoeding is het beter in de gaten te houden hoeveel over was maar ze dronk altijd wel goed. Overstap naar tuitbeker en heel snel uit beker ging ook goed. ze vond het leuk om uit beker te drinken dus die tuit hebben we niet lang gehad want uit beker dronk ze meer. Hier krijgt ze 's ochtends honingringetjes met melk waarvan ze melkuit de kom drinkt (is interessant) en dan beker met water die vaak een 2de keer gevuld wordt omdat ze het aangeeft. Tussende middag bekertje melk die nauwelijks gedronken wordt, en na middagdutje beker met sapje die vaak nog een 2de en 3de keer gevuldwordt. Ze drinkt vanzelf wel, let er wel op dat ze wel gevulde beker heeft en als ze te druk bezig is met spelen dan geef ik t weleens aan van goh drink eens wat en dan doet ze dat ook. ze geeft ook goed zelf aan als ze dorst heeft dus hier gaat het gewoon zoals het gaat.