Snap
  • Baby
  • Voeding

Voeding baby, wie kan mij helpen?

Mijn zoontje is op dit moment 5 maanden oud. Van het consultatiebureau krijg ik weinig informatie over voeding. Wie kan mij helpen?

Op dit moment is mijn zoontje 5 maanden + 1 week. Hij krijgt op dit moment nog 5 flesvoedingen van 200 ml (Nutrilon Standaard 1). In de laatste fles van 22.00 uur doe ik er 2 scheppen rijstebloem bij. Daarnaast ook nog een half potje fruitje (klein potje) + half potje groente (klein potje).

Na de flesvoedingen begint hij nog te huilen dat hij niet genoeg heeft. Volgens mij krijgt hij al meer dan hij zou mogen, maar hij vraagt erom. Ik wil ook weer niet dat hij te dik wordt.

Ik weet dat ik naar de 4 voedingen moet. Maar mag hij dan al een volledig potje fruit en groente?

Wie kan me helpen..?!

9 jaar geleden

Mijn kleine spruit is nu 6,5 maand oud. Toen hij 5 maand was kreeg hij 4 flessen per dag met 210 water en 7 scheppen voeding ( standaard nr1) consultatie bureau gaf aan dat ik zelfs nog mocht opvoeren tot 240 water met 8 scheppen. En tussen door inderdaad oefenen met fruit en groente hapjes. Ook gaven ze mij aan dat ieder kind anders is, en dat je moet luisteren naar de behoefte van je kind. Dit heeft mij erg geholpen werd er minder onzeker van. Want iedereen zei maar dat hij te veel dronk. Laatste controle op bureau (6mnd oud) bleek dat hij flink was gegroeid in gewicht en lengte, maar dat hij naar verhouding slanker was geworden. Dat gaf een fijn gevoel :)

9 jaar geleden

Onze zoon is nu vier maanden en huilt soms ook alles bij elkaar als hij een fles van 200 ml op heeft....ik maak dan gewoon 60 ml extra en geef dit tot hij niet meer hoeft. De ene keer gaat alles op en de andere keer is hij met 20 ml verzadigd. Onze zoon heeft dit meestal rond de 6 uur middag/avond voeding en komt meestal om negen/half tien weer. Ook dan geef ik weer 200 ml. Met dit slaapt hij heerlijk Door gemiddeld 12 uur. Voel gewoon aan wat je kindje aangeeft en wees niet bang dat je kindje ge veel krijgt.

9 jaar geleden

Hoi, nog iemand die dus niet zo tevreden is over het consultatiebureau. Ik wist ook niet hoe ik het moest doen, maar kreeg van het consultatiebureau niet veel informatie. Maar bij mij was het probleem dat mevrouw weigert.. Zal binnenkort een blog schrijven want dat gaat nog steeds niet zo goed. Maar je kleintje mag een hele groente en hele fruit van zijn leeftijd (dus bij 5 maanden nog die van 4 maanden geven) Zodra hij 6 maanden is mag hij al een hele groente en een hele fruit. Probeer inderdaad niet meer melk te geven dan mag.. maar een keertje kan dat geen kwaad leek mij altijd. Als hij echt meer drinken wil, misschien een schepje melk minder maar het water op hetzelfde te houden? Probeer het aantal schepjes melk in ieder geval bij het maximum houden. En als hij op het consultatiebureau geen abnormale groei laat zien, denk ik dat het ook niet l te veel kwaad kan? Succes

9 jaar geleden

Hoi, Fruit hapje mag je altijd geven maar is iets extra's en is geen volledige voeding, Wat je zou kunnen proberen is een potje voeding voor kinderen vanaf zes maanden die zijn iets groter en vullen iets meer zijn buikje. Wat je ook tussen door kan geven is een liga gekruimeld met een banaan. Dat vult ook goed voor zijn buik, Zelf heb ik niet zo strikt gekeken naar aantal melkvoedingen ene kindje drinkt gewoon iets meer, en zolang gewicht goed is kan het geen kwaad om iets extra's te geven. Groetjes, Natalie.