{{ message.message }}
{{ button.text }}

Voeden, het avondritueel, huilen, erg moe

Het avondritueel is totaal anders dan een week geleden, wie weet raad??? Borstvoeding, slapen, borstvoeding, spelen, badje, voeden en dan problemen?

Afbeelding blog 'Voeden, het avondritueel, huilen, erg moe' Achtergrond blur afbeelding

lieve mamaaaaas,

Onze kleine meid is nu net 4 maanden oud. Ze krijgt borstvoeding. Sinds ze iets meer wakker en alert is hebben we een ander schema. Je weet wel voeden, slapen, voeden, even wakker en spelen of rondje wandelen, voeden slapen etc. Normaal in de avonden dan voed ik haar en uiteindelijk wordt ze al gauw wakker na een voeding en wil dan niet meer slapen. Dan spelen we even of we lezen samen een boekje. Dan gaan we naar boven lekker in bad of even een katte wasje. Meestal heeft ze dan weer honger en is moe geworden. Na het voeden viel ze altijd lekker in slaap en was er geen probleem.

Maar sinds een week weigert ze s'avonds na ons avondritueel de borst. Als ik haar de fles geef met bv dan drinkt ze deze op maar slaapt dan niet en is dan klaar wakker. Dan is het bij haar lachen, gieren, brabbelen maar niet slapen. Als ik paar keer probeer haar de borst te geven wilt ze deze niet. Dan huilt ze en gaan de voetjes wild heen en weer of doet ze haar vuistje in haar mond en begint heel hard te brabbelen (lijkt soms op schelden haha) en ze blijft maar huilen, ogen wrijven, oortjes pakken, brabbelen, weigert de borst. Pak ik haar nou op en leg ik haar over mijn schouders dan stopt ze en duwt ze haar vuistje in de mond en de wereld is oké. Leg ik haar neer dan begint ze weer. Soms dan laat ik haar even huilen (liever niet dan wel en als hooguit 5min) maar ze stopt dan nooit uit zichzelf.

Ze wordt dan wel meer moe, ik probeer haar dan weer aan te leggen en 9 van de 10x drinkt ze dan ook en slaapt eindelijk (meestal pas rond 00.00/00.30) en als ik s'ochtends om 6.00/6.30 moet opstaan en zij s'avonds pas zo laat slaapt ben ik doodop en soms ook niet stressbestendig in dat gedoe =( maar dan denk ik vaak) ze kan er niks aan doen, het is een fase, en ja wat doe ik FOUT???? 

Wat mij wel is opgevallen dat mijn melkproductie sinds kort in de avonden minder geworden is.. en ik weet dat dit een van de oorzaken kan zijn en het onrustige gedrag van haar. Maar door de dag en s'nachts drinkt ze gewoon zonder huilen, hangerig, niet slapen. Heeft ze misschien moeite met de avond? 

Wie weet raad???

Tips????

Hoe wordt m'n productie in de avond weer meer?

Ps: Ik heb al alles geprobeerd denk ik

* speen weigert ze

* licht uit is nog harder brullen

* beide kanten laten drinken

* rondlopen 

* heen en weer wiegen 

* zingen, zachtjes praten

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je