{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vind je dat niet vies?!!

Borstvoeding: je bent voor of je bent tegen. Elke zijde heeft zijn eigen fanaten, maar dat het gepaard gaat met zoveel heftige emoties verbaasd mij sterk.

Afbeelding blog 'Vind je dat niet vies?!!'

Enige tijd geleden kwam een oud collega bij ons op kantoor om te kijken hoe wij nu gevestigd zijn (we zijn onlangs verhuisd naar een nieuw pand).

Ik kwam net terug van kolven en had de afgewassen kolf onderdelen in mijn hand toen ik de werkvloer op liep. Nadat ik deze netjes te drogen op de theedoek op mijn bureaublok had gezet ging ik mijzelf even voorstellen.

 Mijn collega's hadden al toegelicht dat ik een baby van een paar maanden had en dat ik nog borst voeding gaf. Ik stak mijn hand uit om mijzelf voor te stellen en ze reageerde heel kil.

In eerste instantie dacht ik dat dat kwam omdat ik ter vervanging van haar ben aangenomen, nadat ze was ontslagen. In plaats van een "Hallo, ik ben die en die, aangenaam kennis te maken" kreeg ik een snif gevolgd door "Zo, dus jij geeft borstvoeding."

Niet dat het haar ook maar iets aangaat, maar heb haar geduldig uitgelegd waarom ik het belangrijk vind om het zo lang mogelijk  vol te houden. Ik ga voor een jaar, als dat ten minste lukt.

Nu ben ik toch al wat gewend. Sommige vrouwen reageren negatief als je vertelt dat je borstvoeding wil blijven geven. Zeker als dat langer is dan drie maanden en al helemaal na zes maanden. Om een of andere reden is het taboe, raar en lastig als je niet na je verlof stopt.

De reactie van deze mevrouw was echt een donderslag bij heldere hemel.

"Vind je dat niet vies?"

Ze keek er bij als of ik zojuist had verteld dat ik mijn kind wil uitlenen voor kinderporno.

Ik was echt even sprakeloos.

"Nee hoor, wil je proeven?" Heb ik met veel moeite zo serieus mogelijk geantwoord.

Gelukkig hoef ik dat mens niet meer te zien.

Ik vind dat elke moeder zelf moet en mag kiezen hoe ze haar kinderen wil voeden. Ik zal de laatste zijn die zegt hoe het moet. Het enige wat ik daar op te zeggen heb, is dat je je goed moet laten informeren welke voor en nadelen er aan beide kanten zitten. Er wordt nogal wat onzin de wereld in geholpen. En als je dan een keuze hebt gemaakt ga er dan voor, zonder je druk te maken wat anderen denken of zeggen. Als je dan op jouw beurt de keuze van een andere moeder ook respecteert dan kunnen we deze onzin de wereld uit helpen.

Ik voed mijn zoon nu al bijna een jaar zelf, ondanks alle kritiek en vooroordelen.

En als ik er voor kies dat nog een jaar te doen dan is dat niet vies maar moederliefde.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je