{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vier maanden.. tijd voor de eerste hapjes?

Vier maanden is dochterlief alweer! Kleine meisjes worden (blijkbaar) groot.. maar wat ga ik haar te eten geven, hoe en vooral ook..wanneer?

Afbeelding blog 'Vier maanden.. tijd voor de eerste hapjes?' Achtergrond blur afbeelding

Wauw, mijn meisje is al weer vier maanden! Het voelt nog als gisteren dat ze in het wiegje naast mijn bed lag te slapen, terwijl de kraamverzorgster mij de oren van het hoofd kletste (wat overigens wel heel gezellig was hoor!). En nu slaapt ze alweer op haar eigen kamer, lacht ze iedereen toe en kan ze heerlijk "kletsen". Echt genieten dus! Ook heeft ze twee kleine gleufjes in haar onderkaak, kwijlt ze wat meer, heeft ze soms een rood wangetje en probeert ze steeds meer speelgoed in haar mond te stoppen (bijten) en begin ik toch te vermoeden dat de eerste tandjes zich aan het aankondigen zijn...

Kleine meisjes worden (blijkbaar) dus groot en om groter te worden hebben ze natuurlijk de juiste voeding nodig. Dus daar ben ik op dit moment mee bezig; wat moet ik haar wanneer geven en hoe? Lastig, want internet zou het internet niet wezen als het niet overal tig verschillende antwoorden op zou hebben. Begin ik nu al met vast voedsel of wacht ik tot de 6 maanden, begin ik dan met groente of met fruit, gepureerd, geprakt of toch maar stukjes, en dan uit potjes, zakjes, schaaltjes of toch maar zelf maken? Zoveel keuzes! 

Eerst wilde ik met de zes maanden stukjes vast voedsel gaan geven, maar daar ben ik op terug gekomen. Voordat ze aan vast eten gewent zijn en op die manier genoeg voedingsstoffen binnen krijgen, ben je toch al gauw weer een of twee maanden verder. En in combinatie met flesvoeding kom je dan toch wel wat voedingsstoffen te kort, denk ik.

Dus nu heb ik het idee om binnenkort te gaan beginnen met gepureerd/geprakt eten, een beetje afhankelijk van wat ik haar ga voorschotelen. Omdat manlief echt een pitser eerste klas is, heb ik maar bedacht om te beginnen met groentes. Wie weet, als ze snel aan die smaak went, waardeert ze die later ook wel meer. Beetje naïef misschien, want immers, als papa de wortels niet op hoeft te eten, waarom zij dan wel? Oeff.. dat gaat nog wat worden! Misschien moet ik maar met twee porties groentes beginnen.. een hapje voor de kleine... én een hapje voor papa!

Ok, het hoe en wat heb ik aardig voor ogen. Maar wanneer...morgen?..morgen beginnen we.. of nee.. misschien toch maar volgende week..of toch maar wachten tot de vijf maanden? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je