{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vier Handen Op Eén Buik maakt de tongen los

"Wanneer mag mijn baby frikandellen eten?"

Afbeelding blog 'Vier Handen Op Eén Buik maakt de tongen los'

Het was gisteren weer een spraakmakende aflevering die veel reacties losmaakte op social media. Leonie ter Braak begeleidde de 18-jarige Ashley in de laatste fase van haar zwangerschap. Het meisje woont in een piepklein appartement, samen met haar 'overspannen en met borderline en burnout' kampende moeder, haar zussen, acht chihuahua's en vier puppies, een staffordshire en een gewonde vogel.

De hygiëne in huis laat ernstig te wensen over. Moeder heeft zware psychische problemen en een flinke huurachterstand. In het huis wordt flink gerookt. De paffende familie laat uiteindelijk de sigaretten tóch maar links liggen wanneer Ashley in het ziekenhuis wordt opgenomen vanwege de stagnering van de groei van de baby.

Ook dit moment werd veel besproken: op het moment dat Ashley in het ziekenhuis ligt om te bevallen wordt haar een McDonald's maaltijd aangereikt door vrienden en familie. Ashley haalt de sla uit de burger. 

Ashley bevalt van een meisje, dat ze de naam Hanan geeft. Ondanks dat ze niet meer samen is met de vader van haar kindje geeft ze haar dochter een Arabische naam, want 'als ze later moslim zou willen worden, sta ik achter haar'.

Hanan krijgt dankzij Leonie ter Braak - die zichtbaar worstelt met de achterstandsfamilie - een plekje in een box in de woonkamer. Dit plekje wordt ook al snel in gebruik genomen door de honden...

Het meest besproken moment van de aflevering is echter dat de zwangere Ashley vraagt wanneer de baby frikandellen mag eten, babyvoer is volgens haar niet te vreten...

Bekijk hier de aflevering!

Zie hier een selectie van de Tweets met #vierhandenopeenbuik 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je