{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vervroegde terrible twos.

Dat mannetje van ons die kan er wat van! Hij is sinds 1 november 1 jaar oud en kan zijn zus van 4 al aardig vervelen.

Afbeelding blog 'Vervroegde terrible twos. ' Achtergrond blur afbeelding

Okay, misschien is mijn meisje ook wel wat miezerig soms maar echt, ons ventje ragt er op los zodra hij iets wilt hebben wat zij heeft. Ik ben een pedagogisch medewerker. Ik ben dus ook van het aankijken op hoogte van het kind duidelijke nee en uitleggen waarom niet. Hij lacht erom, super grappig vind hij het woordje nee... tenzij het gaat om iets wat hij wilt waar hij dan een nee op krijgt. Dan drift hij er op los. Geen traan word er gelaten hoor, oh nee. Boos. Boos. Boos. Moet ie natuurlijk zelf weten want het is niet dat hij het daarna alsnog krijgt. Daar ben ik dan ook heel duidelijk in. Nee is nee en blijft nee.

Dat geeft stof tot nadenken als m'neer echt 2 jaar is. Het lijkt wel een vervroegde terrible twos! Onze dochter was eigenlijk altijd vrij makkelijk, als je nee zei en duidelijk was dan deed zij daar goed op. Ik denk dat ik voor onze zoon misschien iets moet aanpassen. Hij kan ook echt een driftbui hebben en hoe ouder hij wordt hoe meer ik onder de indruk raak van zijn uithoudingsvermogen. Ik probeerde hem eerst te troosten maar nee, dat werkt averechts. Dus dan maar even laten driften maar man, dat houdt hij goed vol joh!

Herkenbaar bij iemand? Alle tips zijn welkom uiteraard... of gewoon even je hart luchten. Het is altijd zo lekker om samen te mutsen over dit soort onderwerpen!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je