Snap
  • Baby
  • Voeding
  • post_short

Vers of potje?

Kiezen voor kant-en-klare potjes babyvoeding, of zelf koken?

Je kunt tegenwoordig behoorlijk varieren met de potjes babyvoeding in de supermarkten. Elke dag van de week (of maand?) een andere smaak. Als je wilt, kan het vegetarisch, biologisch, Hollandse pot of juist internationaal...

Omdat babyvoeding in Nederland aan allerlei eisen moet voldoen, is er eigenlijk niets mis met die potjes. Toch kan het zijn dat je liever zelf het eten voor je kleine klaarmaakt, zodat je weet wat er precies wel en niet inzit.

Ikzelf kook bijna altijd zelf, al pak ik heel soms, uit gemak een potje, bij voorkeur biologisch.

Wat zetten jullie je kleine spruit voor?

10 jaar geleden

Vers!! Potje kan heus wel eens, maar ik ben voorstander van zoveel mogelijk vers! Bij twijfel: eet zelf eens een paar dagen die potjes ipv bijv groente.

Ik ben met potjes begonnen, maar merkte al gauw dat dit vrijwel in zijn geheel weggegooid kon worden. Hij at maar paar hapjes, zonde dus! Nu wissel ik het af. De bruine bonen met appel, wat hij heerlijk vindt krijgt hij uit het potje en andere groenten en fruit doe ik met de staafmixer en vries ik in. Ook heel makkelijk!

10 jaar geleden

Maak alles zelf, wekelijks een voorraadje variatie in de vriezer dan kan ik de hele week vooruit. Laatst op vakantie een potje geprobeerd, dat leek me wel net zo efficient, moest hij er niets van hebben. Te fijn denk ik, want hij eet al grof geprakt. Lekker op smaak gemaakt met verse kruiden. En tot nu toe, hij vind alles lekker!

10 jaar geleden

ik kies ook voor de zelfgemaakte potjes, mijn vriend ziet het eerder met de potjes uit de winkel. wat ik belangrijk vind, is dat ik gelezen heb dat ze met potjes vaker moeilijker gewoon eten gaan eten want ze zijn de smaken niet gewoon. en ik heb zelf ook al eens van beide geproefd, ik vind de zelfgemaakte toch een stuk lekkerder. de potjes uit de winkel kunnen dan aan strenge eisen moeten voldoen, je weet nog steeds niet wat je je kind geeft en je kan ook niet ruiken of smaken of het wel goed is. deze week zijn we ermee begonnen en ik ben al volop aan het koken en invriezen. hier geen potjes uit de winkel.