Snap
  • Baby

Verhuizen en op een eigen kamer slapen

We zijn afgelopen woensdag verhuisd en willen Olivia graag in een eigen kamer.

Olivia is alweer 9 maanden, wat gaat het toch snel. Van dat kleine hummeltje dat niks kon is ze veranderd in een actieve meid die het hele huis doorkruipt. 

En dat kan nu ook echt. We zijn verhuisd van een flatje 4 hoog zonder lift naar een groot huis met achtertuin. Wat zal dat heerlijk zijn deze zomer! Het speelhuisje staat al klaar.
Tot nu toe heeft Olivia altijd in de wieg geslapen, naast ons bed. Maar nu we ze toch moet wennen aan een nieuwe omgeving, willen we haar graag meteen laten wennen op d'r eigen kamer.
De afgelopen 2 nachten zijn drama geweest en halverwege de nacht hebben we Olivia tussenin gelegd, terwijl dat nooit eerder voorkwam.
Nu twijfel ik heel erg. Vragen we teveel van Olivia door haar en in een nieuw huis te laten slapen en ook nog eens alleen op een kamer? Of moeten we gewoon een aantal drama nachten over ons heen laten komen, zodat ze uiteindelijk went?

Tips en ervaringsverhalen zijn zeer welkom!

8 jaar geleden

Toen mijn zoontje 6 maanden was verhuisd. Wat verder weg en incl een nieuwe babykamer, ander bedje en ander matras. Gesleep met meubels hadden we echt geen zin in. Gelijk de eerste nacht doorgeslapen in z'n nieuwe kamer. Geluk? Had dit zelf ook niet verwacht. Alles ruikt ook zo anders. Meneertje had er geen last van.

8 jaar geleden

Wat zegt je gevoel? Dat het nu teveel is en ze er nog even niet klaar voor is? Dan toch gewoon nog even niet?! Wie zegt dat het nu moet? En over dat 'lange termijn': dat komt echt wel goed hoor! De meeste pubers slapen niet meer tussen hun ouders in. ;-) Ik geloof dat veiligheid en troost belangrijker is voor de lange termijn dan zo snel mogelijk op een eigen kamer slapen. Maar da's mijn mening... :-) Hoe dan ook: succes!

8 jaar geleden

Hoi Heleen. ik vind het heel dapper dat je gelijk de stap maakt naar haar eigen kamer. het enige wat ik je mee kan geven is GA DOOR! Met een week slaapt ze heerlijk in haar eigen bed en hebben jullie weer je privé na 9 maanden. Wij hebben 2 kinderen en de eerste sliep na 3 dagen in haar eigen bed en de 2e na 3 maanden. We wilde dit eerder maar door het ontbreken van een goed slaap ritme en reflux is het niet eerder gelukt. We zijn nu super blij dat ze allebei lekker doorslapen in hun eigen bed. Wij zijn 1 week na mijn 2e bevalling verhuisd en dat heeft voor mijn dochter de behoorlijke impact gehad maar na 1 week was alles voor haar en ons weer 'normaal'. Succes!

8 jaar geleden

Ik zou persoonlijk haar eerst een paar nachten bij jullie op de kamer houden, want het is toch wat voor zo'n kleintje, verhuizen!! Je kan wel haar kamertje inrichten en overdag met haar gaan kijken en haar prijzen "dat ze straks zo'n grote meid is als ze daar alleen gaat slapen" Daarna kan je haar overdag in haar bedje neer leggen, het is dan nog licht en kan ze haar kamertje goed in haar opnemen. De volgende stap kan zijn dat 1 van jullie op haar kamertje blijft totdat ze slaapt, daarna leg je haar alleen en ga je op de gang zitten totdat ze slaapt en daarna kan je gewoon beneden gaan zitten...ja, ik weet het een lang traject waar je mss niet steeds zin in hebt, maar bij ons heeft het wel geholpen (ook al slaap ik bij ons dochtertje op haar kamer, maar dat is om medische redenen) Succes!!!