{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vergeten, niet nodig gehad of gewoon gemist!

Alles over vakantie met een baby

Afbeelding blog 'Vergeten, niet nodig gehad of gewoon gemist!' Achtergrond blur afbeelding

Op Jamey.nl heb je al kunnen lezen wat wij mee hebben genomen op reis. Maar nu we terug zijn merk ik dat er toch een aantal leermomenten geweest zijn. Benieuwd wat er helemaal niet nodig was, of wat wij vergeten waren? Lees dan snel verder.

Voor we op onze drie weken durende roadtrip vertrokken dacht ik alles wel verzameld te hebben. Bepakt en bezakt vertrokken wij in onze dikke SUV Peugeot 3008 op naar onze eerste bestemming. Vol goede moed uiteraard. Echter kwamen we er al snel achter dat niet alles zo goed ging als gepland. 

Zo hadden we voor Noé een tablet mee, (een oude Samsung Tab 2) die helemaal niet zo fijn was als we dachten. Had ik nou maar wat geld uit gegeven aan een iPad. Want hoe vervelend is het als je beeldscherm automatisch de hele tijd op een donker scherm gaat, en je het niet kunt veranderen! Net als ze lekker een filmpje zat te kijken begon het drama weer. Wat een gedoe. Ook was het waarschijnlijk slimmer geweest om even een goede hoofdsteun houder te halen. Degene die we hadden gekocht bleek namelijk niet goed te passen waardoor we de hoofdsteun van de auto moesten omdraaien en hij niet erg stevig zat. Handig! NOT!

Voeding

Nou zou je denken dat voeding niet zo’n probleem zou moeten zijn. Maar wanneer je bijna elke avond uit eten gaat is het wel erg handig als je potjes mee hebt voor de kleine. Ik had denk ik een stuk of 10 avond potjes meegenomen. In de veronderstelling dat we dit in Spanje ook wel konden kopen. Helaas blijkt dat ze hier wel potjes verkopen, alleen is er ten eerste niet veel keuze. En ten tweede zijn de 6 en 8 maanden potjes net zo glad van textuur als onze 4 maanden potjes. En natuurlijk wilt onze dame lekkere stukjes. Maar goed, 12 maanden potjes zijn weer te grof. Een gedoe dus!

Zwempakjes vooraf testen!

Bij de decatlon had ik een super leuk wetsuitje gekocht voor haar. Maat 12 maanden. En Noé is pas 8 maanden dus je zou denken dat hij ruim genoeg zou zijn. Helaas is hij erg strak. Het gaat wel, maar het is niet heel handig met uit doen als hij eenmaal nat is. Dus ik dacht heel handig te zijn en ik koop bij de decatlon in Spanje een 2e pakje van 18 maanden. Nou let me tell you, deze zit net zo strak. Maar het ergste was, na een half uurtje in dit pak kreeg ze enorme uitslag. Overal rode plekken, janken, krijsen, echt ontroostbaar. Zelfs na het wassen kon ze het pakje niet verdragen. Toch maar in het “ te kleine “ pakje de vakantie doorbrengen dus!

Waterkoker? Ja echt!

Hoe gek het ook klinkt, die heb ik enorm gemist. Elke keer water opwarmen in een pannetje is zo’n geknoei. Helaas hadden ze op veel plekken geen simpele waterkoker en was het dus een gedoe.

Meegenomen, maar helemaal niet gebruikt.

Ja, die categorie hebben we ook nog! Wat dacht je van het o zo handige strand tentje? Ookwel het bloedhete zweet tentje genoemd. Speciaal gekocht voor de vakantie. Maar totaal niet handig. Het is zo enorm heet geweest dat dit tentje totaal geen succes was. Het was buiten al ruim 32 graden, en in het tentje zonder wind was het nog veel erger. Die is dus alweer snel in de auto verdwenen.

Afbeelding blog 'Vergeten, niet nodig gehad of gewoon gemist!'

Hier zit Noé heerlijk rustig een video te kijken in haar Vagaro stoeltje.

Verder zijn er natuurlijk ook altijd dingen waar je blij mee bent dat je ze hebt meegenomen. En let me tell you, die zijn er deze reis ook zeker geweest!

De beachwagon (hier schreef ik al eerder een review over op Jamey.nl ) , het beste wat we ooit meegenomen hebben op vakantie. Zo enorm handig voor op het strand, maar ook voor wanneer je ’s avonds uit eten gaan. De kleine kan er heerlijk beschut in slapen terwijl je lekker nog even een koffie na neemt.

Het Vaggaro stoeltje. Zoals ik al schreef op jamey.nl is dit ook zo iets waar we niet zonder hadden gekund. Lekker ’s morgens bij ons aan tafel ontbijten en wanneer we naar de volgende bestemming gingen ideaal klein weer in te pakken.

De dakkoffer was ook al zo handig. Zonder de dakkoffer hadden we echt niet alles mee kunnen nemen.


Wat zijn jouw leermomenten de afgelopen zomer geweest? Waar kon jij niet zonder, of ben je helemaal vergeten mee te nemen?

Afbeelding blog 'Vergeten, niet nodig gehad of gewoon gemist!'
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je