{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vergelijkingen, leuk of niet leuk?

Wat kan hij al? Kan hij al kruipen? Die van mij kan al staan hoor. Heeft hij al tandjes? Is dat niet heel laat? Herkenbaar?

Afbeelding blog 'Vergelijkingen, leuk of niet leuk?' Achtergrond blur afbeelding
We doen het allemaal, of we dit nu willen of niet.......vergelijken. Met alles! Het begon al zonder kinderen. Let maar op. Wanneer een dame naar het toilet loopt kijk je even. En bewust of onbewust vergelijk je deze dame met jezelf. Zou dat de reden zijn dat dames liever samen naar het toilet lopen? Hopen dat de aandacht op de ander gevestigd wordt? Laten we dat onderwerp maar even rusten. Nu zijn we voornamelijk bezig met het vergelijken van baby's. Zeker de baby's die bijna even oud zijn. De één kan al wel kruipen, de ander al heel goed eten. En soms brengt je dat uit balans. Ga je even bij jezelf nadenken of je wel goed bezig bent. Heb je niets gemist? Had je misschien toch dat fruit eerder moeten geven? Nee hoor, je moet helemaal niets! Je bent goed bezig mama!! Je doet het op jouw manier fantastisch!! Gewoon goed kijken naar de behoefte van je eigen baby, alles op zijn tijd. En laten we vooral wat liever zijn tegen elkaar. Ik zie op forums en facebook pagina's mensen flink tekeer gaan tegen elkaar. Ik vind dat zo sneu. Het gebeurt in je eigen overtuiging dat het beter is, maar toch. Niet nodig denk ik dan. Ik ben zelf gestopt met het lezen van de websites en boeken over ontwikkeling. Ik hoef niet zo nodig te weten wat er gaat gebeuren en waarom. Ik zie het liever gebeuren. Hij heeft iedere week weer wat nieuws voor me in petto, en dat is prachtig om mee te maken. En wat de vergelijkingen betreft is nog niet zomaar uit mijn systeem. Ik moet hier heel goed over nadenken, maar dat helpt wel.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je