{{ message.message }}
{{ button.text }}

​Verborgen reflux, hoezo verborgen? Week 19

Onze dochter heeft met acht weken de diagnose gekregen van verborgen reflux. Hoe is afgelopen week gegaan?

Afbeelding blog '​Verborgen reflux, hoezo verborgen? Week 19' Achtergrond blur afbeelding

We zitten bij de kinderarts voor de maandelijkse check-up van ons meidje. Ze wordt eerst gewogen en gemeten voordat de arts langs komt. 60gram gegroeid in een week. Niet veel, maar passend bij haar groeilijn dus er zijn geen zorgen. De kinderarts onderzoekt haar verder en concludeert ook na wat we te zeggen hebben dat de medicatie zijn werk doet. Dat er geen pijn meer is, maar wel heel veel onrust. Ik vertel dat we een moeilijke periode achter de rug hebben. Twee weken geleden heeft ze een aantal nachten niet geslapen. Ieder uur melde ze zich en na drie nachten zonder slaap draaide ik door. Ik werd heel bang voor mezelf en had donkere gedachten. Manlief is toen tussen ons in gaan liggen en die ochtend is oma langs gekomen en zijn we naar het consultatiebureau gereden. Als interventie zijn we bij mijn ouders gaan slapen. Wanneer ons meidje zich zou melden, zouden m’n ouders haar troosten tot het tijd was voor een voeding. Ik sliep op zolder, zodat ik haar niet zou horen. 10 voedingen bij 4 maanden is teveel dus ook dat moest afgebouwd worden. Ze mocht nog een voeding krijgen in de nacht en dan vanaf 07.00u weer. Die nacht ging redelijk, maar na de nachtvoeding kon ik niet meer in slaap komen dus was ik nog steeds kapot. Van de huisarts heb ik slaapmedicatie gekregen. Een tablet in de drie dagen als ik de slaap niet meer kan vatten. Dat werkt vertel ik tegen de kinderarts en het gaat nu wel weer. Ons meidje is nu ook weer wat rustiger en slaapt wat langer. Ze heeft het kirren, gillen en schaterlachen ontdekt en wakker worden met zo’n grote glimlach is goud waard. Ik houd me niet volledig aan het maar een keer voeden in de nacht. Het kost me meer energie om haar net zo lang te troosten tot het weer tijd is dan dat ik haar aanleg en daarna door slaap. Er blijven zorgen. Het lijntje tussen het gaat goed naar het gaat niet meer is te dun vindt de kinderarts. Er moet ondersteuning komen, maar wat er in mijn wijk precies geboden wordt weten we niet. Ze overlegd die avond nog met de huisarts en koppelt een paar dagen later terug dat we worden doorverwezen naar het wijkteam. Die hebben de zorgkaart in beeld en kunnen beoordelen welke ondersteuning nodig is. Ik moet contact opnemen met de huisarts voor meer informatie.

De assistente van de huisarts benoemt dat er niets in het dossier staat en dat ik zelf het wijkteam maar moet bellen. Zo gezegd zo gedaan en de hulp wordt opgestart. Binnen vijf werkdagen moet ik terug gebeld worden om een afspraak in te plannen. Dan komt er iemand langs en die gaat met ons een plan maken. Ik ben benieuwd. Vorig jaar zat ik zelf in een wijkteam als specialist GGZ. Om casussen te beoordelen en hulp in te schakelen. Nu sta ik aan de andere kant. Ik weet hoe het werkt, maar ik weet niet meer wat voor ons werkt.

De rustige periode is ook weer voorbij. Het vrolijke gillen is omgeslagen in woedend gillen. Ze weigert haar bed en gaat direct volle kracht vooruit als ze haar slaapkamer al ingedragen wordt. Het is ieder slaapje een strijd. Soms lukt het toch overdag en pakt ze 30 minuten. Soms wandel ik uren buiten in de hoop dat ze in slaap valt zonder te gillen of draag ik haar in de doek. In de avond zet ik door en wisselen manlief en ik elkaar af. Rond 19:00 slaapt ze meestal wel en als we geluk hebben komt ze pas weer om 22.00/2.00/06.00. We hebben de strijd op film staan en naar alle dierbaren gestuurd. Die weten nu ook hoe het is en waarom we in de avond niet meer met haar weg willen. Die tijd komt wel weer. Eerst moet er rust gaan komen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je