{{ message.message }}
{{ button.text }}

(verborgen) reflux en dragen

Afbeelding blog '(verborgen) reflux en dragen' Achtergrond blur afbeelding

Onze 2e zoon was geboren, wel eens waar 6 weken te vroeg, maar het ging goed met hem en na 2 weken op de couveuseafdeling mocht hij naar huis.

We waren dolgelukkig, onze 2e gezonde zoon was geboren. Natuurlijk sliep hij s’nachts in de co sleeper naast me, heerlijk dat kleine mannetje dicht bij me. We kregen nog 3 dagen couveuse nazorg en onze kraamperiode was voorbij.

Toen begon het: hele nachten lag ons mannetje naast me te kreunen, niet gewoon kreunen, nee hard kreunen, zelfs zo erg dat mijn man 's nachts ergens anders ging liggen om aan zijn nachtrust te komen. Overdag was het huilen en schreeuwen.

Bij de na-controle in het ziekenhuis vertelde de kinderarts dat premature kinderen nu eenmaal veel kreunen en het huilen kwam door de onrijpe darmpjes, dit zou wel over gaan. We vertrouweden het niets, maar ja….. wat wisten wij nu van premature kinderen?

Het huilen en kreunen ging door en ging van kwaad tot erger, alleen in de draagdoek was het kereltje tevreden en sliep hij rustig tegen mij aan, wel zagen we hem regelmatig slikken, maar ja, misschien toch te veel gedronken en kwam daardoor de voeding iets terug.

Na 9 weken was het afgelopen, het huilen en kreunen had zijn hoogtepunt bereikt, overdag ging het goed, meneertje sliep heerlijk in de draagdoek, maar 's nachts was het nog steeds moeilijk.

Ik heb het ziekenhuis gebeld en we mochten direct komen, daar werd hij preventief een week opgenomen, dit om te bekijken wat er aan de hand kon zijn. Hij bleek verborgen reflux te hebben en daarnaast een koemelkallergie. (bij verborgen reflux spuugt een kindje niet, maar de voeding komt omhoog en hij slikt het weer door, dit brand enorm in de slokdarm. Hij kreeg medicatie tegen de reflux en zijn voeding werd koemelkvrij, na en paar dagen herkenden we hem niet meer terug, hij begon te lachen en werd de 'gewone' baby.

Toch bleef ik hem dragen, de reflux was flink in de kiem gesmoord, maar helemaal weg was het nog niet. Door het dragen kon de voeding moeilijker omhoog stromen en ondertussen werd zijn buikje ook nog eens lekker gemasseerd door mijn buik, wat de darmkrampjes tegen ging.

's Nachts sliep hij of bij ons op de borst of met een flinke stapel boeken onder het hoofdeinde van zijn bedje, dit om hem zo veel mogelijk rechtop te houden. Naarmate hij ouder werd, nam de reflux en koemelkallergie af en nu is het een ondeugend ventje van alweer 4 jaar oud.

Wij zijn er van overtuigd dat de draagdoek ons door deze moeilijke eerste tijd heeft geholpen, door de draagdoek had ik mijn handen nog vrij voor onze oudste zoon, die erg aan de situatie moest wennen. Ook hebben we geleerd op ons eigen gevoel af te gaan en ons niet te laten leiden door een ander, als ouders voel je vaak prima aan of je kindje iets mankeert.

Ons verhaal kun je ook vinden op mijn website www.indedoek.nl

Christel, draagdoekconsulente

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je