Snap
  • Baby
  • post

Verboden: huilende baby

Een baby mag tegenwoordig niet meer huilen...padagogisch advies nodig? Loop een rondje met een huilende baby over het winkelcentrum.

Soms moet je even de deur uit. Feestdagen, een verjaardag, je kunt niet altijd alles af met de supermarkt om de hoek. Soms gebeurt dat ook weleens als de baby er niet zo'n zin in heeft. Hup, in de draagzak!

Soms moet je de deur uit. En dan kien je het uit, en dan heeft mijn makkelijke mannetje toch ineens twee uur eerder honger. Of ander ongemak, er zit geen ondertiteling bij. Je kijkt eens in zijn luier, noppes. En hij krijst. En krijst. En je denkt: ik ga inplaats van 5 winkels rustig af, naar de 2 het dichtst bij de bushalte. Ren naar binnen en inplaats van dat met zorg uitgezochte kadootje wordt het toch maar een cadeaubon. Aanbieding dit laat ik maar zitten, ik koop alles wel bij 1 drogist en laat mijn eigen spulletjes maar zitten, alleen dat en dat voor de kids. En: hij maakt geluid dus ademt, hij is niet gelukkig maar zal ook niet iets ernstigs hebben, dus go! go! go!

en dan krijg je dus deze opmerkingen:

- hij is moe (400 keer)

- hij heeft honger hoor (200 keer)

- hij heeft het koud!

- hij heeft het veels te warm, doe je jas open.

- heeft hij geen muts? Koop anders even een muts.

- heb je nou nog steeds je das dicht? Heel gevaarlijk hoor, dan kunnen ze stikken.

- geen speen?

- ik zou als ik jou was geen speen doen, mijn kleindochter heeft een kop als een trekhaak gekregen. Ja sorry hoor het is toch zo (stel loopt ruziend verder)

- Hij mist zijn moeder. (hij is nogal licht en ik ben halfbloed). Weet je het zeker hahaha!!

Serieus. In 20 minuten. Kinderen mogen tegenwoordig niet meer huilen ofzo. Kunnen we niet afspreken dat je meelevend mag kijken als medemoeder, maar vooral voor de rest je MOND houdt (tenzij iets obvious of gevaarlijk is). Kinderen huilen weleens. Ze kunnen niet praten en dan doen ze dat graag. Punt.

10 jaar geleden

Onder andere haha hier in het dorp zijn zeggen ze die dingen meer heel zachtjes tegen elkaar zodat je het niet hoort denk ik en sommige mensen weten dat ze van mij weerwoord krijgen bijv. "bemoei jij met je eigen kind doe ik dat ook vooral met die van mij :P )

10 jaar geleden

Laat jij je tanden zien???? Grommmm grommmm

10 jaar geleden

janey huilde weleens gewoon zomaar toen ze 1+ was, dan zeggen we je mag best verdrietig zijn kom maar dan troost mama je wel. Nu huilt ze niet snel maar zegt ze gewoon "mama janey drietig, mama troosten" en dan knuffelen we wat af. Als we in het centrum een baby of kindje horen/zien huilen zegt ze "mama baby huilt" en zeg ik "ja schat baby/kindje is verdrietig en moet even beetje huilen kan best he, wij zijn ook wel eens verdrietig". Dan wilt ze het liefst troosten maar om nou vreemde kinderen te troosten is ook weer zoiets dus maak ik er altijd maar van dat de mama of papa (of wie er dan bij is) het beste weet hoe ze kindje kunnen troosten. toen janey baby was huilde ze eigenlijk nooit in kinderwagen, moet ook zeggen dat ik nooit echt commentaar heb gehad op haar gehuil dus geen ervaring verder mee. maar misschien komt dat omdat ik ook uitstraal dat ze me met rust moeten laten haha

10 jaar geleden

oja dat herken ik ook. helemaal zweten ervan ook. Hahaha dubbel alarm inzetten helpt dus!