{{ message.message }}
{{ button.text }}

Verboden: huilende baby

Een baby mag tegenwoordig niet meer huilen...padagogisch advies nodig? Loop een rondje met een huilende baby over het winkelcentrum.

Afbeelding blog 'Verboden: huilende baby' Achtergrond blur afbeelding

Soms moet je even de deur uit. Feestdagen, een verjaardag, je kunt niet altijd alles af met de supermarkt om de hoek. Soms gebeurt dat ook weleens als de baby er niet zo'n zin in heeft. Hup, in de draagzak!

Soms moet je de deur uit. En dan kien je het uit, en dan heeft mijn makkelijke mannetje toch ineens twee uur eerder honger. Of ander ongemak, er zit geen ondertiteling bij. Je kijkt eens in zijn luier, noppes. En hij krijst. En krijst. En je denkt: ik ga inplaats van 5 winkels rustig af, naar de 2 het dichtst bij de bushalte. Ren naar binnen en inplaats van dat met zorg uitgezochte kadootje wordt het toch maar een cadeaubon. Aanbieding dit laat ik maar zitten, ik koop alles wel bij 1 drogist en laat mijn eigen spulletjes maar zitten, alleen dat en dat voor de kids. En: hij maakt geluid dus ademt, hij is niet gelukkig maar zal ook niet iets ernstigs hebben, dus go! go! go!

en dan krijg je dus deze opmerkingen:

- hij is moe (400 keer)

- hij heeft honger hoor (200 keer)

- hij heeft het koud!

- hij heeft het veels te warm, doe je jas open.

- heeft hij geen muts? Koop anders even een muts.

- heb je nou nog steeds je das dicht? Heel gevaarlijk hoor, dan kunnen ze stikken.

- geen speen?

- ik zou als ik jou was geen speen doen, mijn kleindochter heeft een kop als een trekhaak gekregen. Ja sorry hoor het is toch zo (stel loopt ruziend verder)

- Hij mist zijn moeder. (hij is nogal licht en ik ben halfbloed). Weet je het zeker hahaha!!

Serieus. In 20 minuten. Kinderen mogen tegenwoordig niet meer huilen ofzo. Kunnen we niet afspreken dat je meelevend mag kijken als medemoeder, maar vooral voor de rest je MOND houdt (tenzij iets obvious of gevaarlijk is). Kinderen huilen weleens. Ze kunnen niet praten en dan doen ze dat graag. Punt.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je