{{ message.message }}
{{ button.text }}

Veilig Verkeer

Afbeelding blog 'Veilig Verkeer ' Achtergrond blur afbeelding

Op vakantie in het buitenland word je vanzelf aan het denken gebracht. Wat kunnen landen en hun inwoners verschillen. En hoe zit het met ons eigen land??

Samen met mijn zoontje gingen we op vakantie naar de schoonfamilie in het buitenland. Trots om hun kleinkind weer te zien gaan opa en oma vaak op pad om te genieten van hun kind. Zo ook vanmorgen...opa ging naar de koe met de kleine man... dol als hij is op dieren. Nou dacht ik alles goed geregeld te hebben... kinderstoel mee voor aan tafel en lieve oom had een nieuwe autostoel gekocht waar papa en ik op hadden aangedrongen. Na heel wat aanrommelen zat de stoel 2 dagen geleden helemaal top in de auto en veelvuldig gebruikt. Tot vanmorgen... als een koning op zijn troon kwam mijn zoon met opa aanrijden... op de passagiersstoel netjes een gordel om.  Papa heeft opa netjes gevraagd volgende keer toch echt de autostoel te gebruiken. Opa sputterde aanvankelijk nog wat tegen want de kleine man zat tenslotte toch netjes in de gordel.

Wat een verschillen... opa was in zijn ogen voorzichtig bezig, want tenslotte rijdt het halve land hier zonder gordel inclusief kleine kinderen die doodleuk tussen de 2 voorstoelen staan te dansen. En dan Nederland waar mogelijk de kinderen nog langer achteruit moeten rijden vanwege hun veiligheid en 55 -plussers mogelijk aan de fietshelm mogen .  Slaan wij Nederlanders te ver door? Of gaat veiligheid gaat toch voor alles? Hoe gaan jullie met dit soort verschillen van denken binnen je familie- of vriendenkring om?

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je