{{ message.message }}
{{ button.text }}

Veel te vroeg

Afbeelding blog 'Veel te vroeg'

Omdat we geschrokken waren van uitspraak van de neuroloog, zijn we een second opinion gaan doen in het Klinikum, ziekenhuis in Duitsland. Na een aantal afspraken en onderzoeken is de gynaecoloog tot de conclusie gekomen dat er geen reden is om de zwangerschap af te breken. Xavi lag niet levenloos in mijn buik, integendeel juist hij was heel actief. Hij zei wel als er iets veranderd kan de zwangerschap nog altijd worden afgebroken. Ik geloof dat ze in Nederland niet meer af breken na 24 weken? In Duitsland wel. Maar goed, we hadden onze keuze al gemaakt en werd nu alleen maar bevestigd dat afbreken geen optie was.

22 januari 2013 om 13:30u ben ik naar de O.K gebracht ik was 33 weken. Ik kreeg een ruggenprik en ik werd helemaal klaar gemaakt. De zenuwen werden er niet minder op en ik had het ijskoud. Op de O.K. tafel lag ik met een scherm tussen mij en mijn buik, een warmte blazer die me warm moest houden, waar ik helemaal gek van werd. Maar goed, ze zijn begonnen

Ik voelde ze aan mijn buik trekken en duwen, heel naar en vervelend gevoel, niet pijnlijk.
Om 14:36u werd Xavi geboren 2780gram en 46cm, hij werd meteen weg gebracht en nagekeken of alles oke was. In de tussen tijd werd ik weer aangepakt en alles werd dicht gemaakt, dat was wel pijnlijk.

Xavi werd naar de NICU gebracht (Neonatale intensive care unit)
Ik werd met bed en al naar de NICU gebracht de eerste keer, ik werd naast de couveuse van Xavi geparkeerd en kreeg Xavi eindelijk in mijn armen.

Wat een dubbel gevoel had ik daar bij. Het liefste had ik hem nog in mijn buik, het geborgen gevoel wat ik hem gaf is er nu niet meer, omdat ik wist dat hij over een paar dagen geopereerd zou worden. Maar ook weer fijn dat ik hem kon vast houden.

Confronterend om hem zo te zien liggen met alle toeters en bellen, kabels overal. In het begin liet ik de verpleging voor hem zorgen, omdat ik zelf erg onzeker was en ook bang dat ik hem
pijn zou doen. Elke dag deed ik een beetje meer, en ging het van zelf uiteindelijk.

Xavi was een hele rustige baby, toen al was hij sterk. Hij duwde zich zelf steeds omhoog met zijn benen. De dagen tot aan de operatiedag verliepen rustig en we konden even genieten voordat hij geopereerd zou worden.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je