Snap
  • Baby
  • post

Vast een leuke droom

​Nog nooit gehoord en ook niet eerder gemerkt. Maar mijn baby praat in zijn slaap.

Vannacht, rond de klok van een, ik schrik wakker omdat er door de babyfoon luid babygebrabbel komt.
Dah dah dah .. brrrrr .. bowowow.. blah bloh bluh, etc.

Ik dacht "och hij is even wakker, valt wel weer in slaap". Maar het gebrabbel bleef aanhouden, wel een half uur lang. Ik kijk toch even op het schermpje (babyfoon met camera) en zie dat meneer gewoon ligt te slapen.

Geen beweging waar te nemen. Vreemd. Ik hoor hem toch wel (ondertussen de babyfoon zachter gezet in de hoop zelf weer in slaap te kunnen vallen), maar nog steeds luid gebrabbel (hij kan nog niet echt praten dus het is een onsamenhangend geheel).

Mijn zoontjes slaapkamer is op zolder dus ik ben toch maar even naar boven gegaan. Nachtlichtje aangedaan en ik kijk in zijn bedje. Ja hoor, daar ligt hij volledig in diepe slaap maar druk kletsend. En dat terwijl hij een hele rustige dag heeft gehad, niets enerverends.

Hij praat in zijn slaap! En niet af en toe een zuchtje of zoiets maar gewoon een goed half uur luid brabbelend. Het klonk als een gezellig gebabbel, dus het zal vast een leuke droom zijn geweest. Haha erg schattig en grappig alhoewel het wel minder is dat dat voor mijn nachtrust niet zo geweldig is.

Maar van anderen heb ik nog nooit gehoord dat hun baby (wel van kleuters en ouder) in hun slaap praten. Hebben jullie dit ook wel eens meegemaakt?

10 jaar geleden

Mijn zoon kon nog maar één woordje Eggen en dat zei hij inderdaad ook in zijn slaap, 'hebbuh'. Lief hoor, dat babygebrabbel :-)

10 jaar geleden

Ach gut, wat schattig! Die van mij mompelen wel eens in hun slaap, maar meestal totaal onverstaanbaar.

10 jaar geleden

Het voorbeeld van grote broer zei hem dus al genoeg.

10 jaar geleden

Het heeft in ieder geval wel indruk gemaakt. Haha maar ontzettend grappig! Toch leuk die audio-verwerking hihi