{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vandaag ben je 1 week oud

Een brief aan mijn lieve meid, nu 1 week oud. Hoe is de eerste week gegaan?

Afbeelding blog 'Vandaag ben je 1 week oud'

Lieve Zosja,

Vandaag ben je alweer 1 week oud. Zeven dagen ben je nu op de wereld. Met een treinvaart ben je de wereld binnen gevolgen en na een kort rebels moment van jou kant waarbij je even een moment weigerde te ademen en waarna je daarna weigerde te stoppen met huilen ben je eigenlijk een heel rustig en tevreden meisje. Dat ze in het ziekenhuis zeiden dat je een pittige dame was klopt volgens mij helemaal niet. Het is best natuurlijk dat je even protesteerde tegen die flitsbevalling.

Thuis slaap je de hele dag als een roosje. Met je mooie roze, bolle wangetjes lig je lekker in je coconnetje. De geluiden van ons maar vooral van je grote broer Nino lijken je niet te deren, misschien vind je ze zelfs wel prettig en herken je ze nog vanuit de buik? 'S nachts vind je het volgens mij nog iets te stil. Dan vind je slapen opeens een stuk moeilijker en heb je ook vaak last van krampjes. Als je op papa of mama ligt val je wel direct in slaap, onze hartslag en ademhaling maken je duidelijk rustig en omdat je dan wat meer rechtop ligt heb je dan ook geen last van die vervelende krampjes. 

Het is ook niet zo raar dat je af en toe krampjes hebt, je drinkt vanaf dag één al zo goed uit de borst, aan happen was voor jou helemaal geen probleem en gelukkig kwam de melk bij mama ook lekker snel op gang. Je drinkt dan ook lekker gulzig, we horen je echt de melk naar binnen werken. Je komt netjes om de drie uur om wat drinken vragen, 'S avonds kom je vaak wat sneller achter elkaar. Dat vind ik helemaal niet erg want daarmee help je de stuwing een beetje weg te drinken. 'S nachts laat je er soms ook al wat langere tijd tussen zitten, vannacht zat er 4,5 uur en 3,5 uur tussen de voedingen waardoor ik je maar één nachtvoeding heb hoeven te geven, daar kan ik wel aan wennen.

Verschonen vind je niet zo leuk, dan moet je steeds uitgekleed worden en dat vind je veel te koud. Je houdt wel van warmte en de kruikjes in je bed vind je dan ook heerlijk. Omdat je al geboren bent als zo een grote meid zijn sommige maatje 50 kleren zelfs al aan de krappe kant, groei maar lekker zo door, je bent alweer bijna op je geboorte gewicht terug. We zien je echt veranderen met de dag, je gezicht wordt steeds fijner en je ziet steeds meer dat je een meisje bent. Ik ben erg benieuwd of je deze mooie bruine haartjes blijft houden. Ik ben vooral verliefd op je grote ogen waarmee je al zo helder de wereld in kijkt als je even wakker bent.

Papa heeft je op dag twee samen met de kraamhulp Marijke in bad gedaan, dit vond je niet prettig, je bleef maar huilen. Nino keek mee maar vond het maar niks dat je zo moest huilen. Gelukkig vond je het tweede en derde badje deze week wel heel fijn en heeft Nino zelfs al een beetje geholpen met je voetjes schoonmaken. Je bent al super sterk en duwt jezelf al naar voren als je op je buik ligt ook probeer je al goed je hoofdje om hoog te tillen, zwaar hé?

Het is erg leuk om te zien hoe gek je grote broer Nino nu al op jou is. Hij wil altijd weten waar je bent, zorgt ervoor dat we je mutsje niet vergeten op te zetten en vind het prima dat je mijn borst eet, zoals hij dat zegt. Nino vind het soms wel een beetje moeilijk van jouw knuffels en je speentje af te blijven maar geeft ze wel altijd netjes terug als wij dat vragen. Nino vind het ook erg leuk om je kusjes en knuffels te geven, gisteren ging je steeds een gekke bek trekken en je tong uitsteken naar Nino als hij je een kusje gaf, dat vond Nino erg grappig. Vandaag is Nino bij opa en oma en hebben papa en mama een dagje alleen met jou, dat is ook wel fijn zo nu en dan. 

Er is al wat kraambezoek geweest in de eerste week, natuurlijk hebben de (overgroot)oma's en je opa je bewonderd maar ook al je tantes en ooms. Ook Nathalie, Sanne & Jori en Jeroen, Shirley & Woody zijn al langs geweest. Vandaag is de kraamhulp voor het laatst, ik ga haar wel missen want zij heeft ons na Nino's geboorte en nu weer heel fijn geholpen maar ook zonder haar hulp gaan wij als gezinnetje een mooie tijd te gemoed, dat weet ik zeker.

Heel veel knuffels en kusjes van je mama.

Feline

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je