Snap
  • Baby
  • Voeding
  • post_short

Vanaf welke maand beginnen met eten?

4 maanden....5 maanden...6 maanden. Overal is het anders! Pap....Fruit....groenten...waar begin ik mee.

Ik kreeg in Spanje van de kinderarts het volgende advies, wachten tot hij 6 maanden is:
Vanaf eventueel 5,5 maanden pap Zonder Gluten voor het avond eten.
Vanaf 6 maanden mag je daarbij ook een fruithapje geven: banaan, peer, appel of manderijn of sinaasappel.

Wat zijn de richtlijnen voor voeding in Nederland?

10 jaar geleden

Ik geloof dat het beter is om vóór de 7 maanden geen gluten te geven, omdat ze dan eventueel allergisch kunnen worden, maar ik weet niet of dat wetenschappelijk bewezen is. Verder kun je inderdaad kijken naar je kind, is hij toe aan iets meer, geef hem dan eens een gekookte spercieboon, of bloemkoolroosje (of iets dergelijks) in de handen.

10 jaar geleden

Ik ben pas begonnen met 6 maanden omdat het beter is voor de darmen. Maar daar zijn de meningen over verdeeld. Ook geef ik hem zowel gepureerd als hele stukken (Rapley Methode) en eet hij met de pot mee. Daarnaast krijgt hij tot 8 maanden nog volledig borstvoeding. Er wordt wel gezegd dat als je met groenten begint ze dan later goede eters hierin zijn, maar of dit ook waar is dat weet ik niet. Gewoon doen waar jij je het beste bij voelt.

10 jaar geleden

Je moet gewoon naar je kindje kijken. Het ene kindje is er met 4 mnd al aan toe en het andere kindje pas met ruim 6 maanden!

10 jaar geleden

Vanaf 4 maanden rustig aan beginnen met fruit en/of groente. Vanaf 6 maanden mag weer wat meer en andere smaken. Kijk maar eens op www.olvarit.nl ;-)