{{ message.message }}
{{ button.text }}

Van me afschrijven :)

Kinderwens

Afbeelding blog 'Van me afschrijven :)'

Hier ben ik dan, toch besloten om van me af te gaan schrijven. Een enorme kinderwens die ontzettend moeizaam verloopt en ja net als bij vele andere raakt iedereen zwanger in je omgeving. Zojuist weer erachter gekomen dat het helaas niet is gelukt afgelopen maand, maar hoe verzamel je toch moed iedere keer. Zoveel adviezen van vrienden en familie. Soms denk je ' ze zeggen maar wat, omdat ze niet weten hoe ze moeten reageren'. Maar die 'goed bedoelde' adviezen zijn soms zo kwetsend. Het liefst lees je continu blogs van andere vrouwen, die hetzelfde meemaken/voelen. Je hoopt er kracht uit te halen en adviezen. Want ondanks dat het een wonder blijft, zoek je toch een oorzaak bij je zelf. Ben ik te dik, ben ik te gestresst, ben ik er teveel mee bezig. Pff....wie het woord m*ndf*uck heeft uitgevonden is een HELD. Maar goed, een nieuwe poging ik ga van me af schrijven. Zo meteen mag ik na een gender reveal party, ontzettend leuk en altijd blij voor andere. Maar wat wil ik toch graag even een wijntje drinken en ontspannen.

Zojuist terug van een vakantie in Frankrijk, ik wist het zeker daar worden we zwanger. Er even niet mee bezig zijn schijnt te helpen ;).....Helaas, na ruim een jaar proberen, 2 miskramen en al een laparoscopie zou je denken dat je gewend raakt aan teleurstelling. Maar het verdriet lijkt alleen maar groter te worden. Je teleurstellingen worden groter en je hoop lijkt minder te worden. Die confrontatie en onmacht is lastig uit te leggen. Het levert ook een behoorlijke stress op in je relatie. Je heb allebei dezelfde wens maar de weg er naar toe is (lichamelijk/mentaal) zo verschillend dat je onbegrip kan creëren.

Al met al heb ik al een hoofdprijs een pracht van een zoon waarvan ik nu besef dat het een enorm wonder is. Zoals vele zeggen fijn dat je er al 1 heb, wil niet zeggen dat je kinderwens er minder om wordt. De volgende onderzoeken staan alweer gepland. Ik ben erg blij met alle hulp in Nederland, maar hoe verzamel je weer moed en energie als je bang bent voor een teleurstelling.

Het klinkt misschien dramatisch allemaal en zo wil ik niet zijn. Ik vind het erg fijn nu van me af te schrijven. En uiteraard hoop ik op erkenning en/of positieve tips van lotgenoten. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je