{{ message.message }}
{{ button.text }}

Van kleine probeer hapjes naar volledige maaltijden waar zelfs ik u tegen zeg.!

Jax en Jay jay waren denk ik 3 maanden toen ze al best geïnteresseerd keken naar wat wij aten.. het duurde ook niet lang of ook zij deden de mondjes open als wij een hap namen.

Afbeelding blog 'Van kleine probeer hapjes naar volledige maaltijden waar zelfs ik u tegen zeg.!' Achtergrond blur afbeelding

Vanaf dat Jax en Jay jay ongeveer 4 maanden waren gingen we het proberen. We begonnen met bloemkool. Ze kregen dan een gekookt mini stronkje om lekker aan te sabbelen. Heerlijk vonden ze dat! Al snel verdween het gehele stronkje in hun kleine mondjes. Dit deden we ook met onder andere wortel, broccoli, boontjes en zeg maar bijna alles wat ze in hun handjes konden pakken om er lekker aan te sabbelen. We gingen het na een paar weken opbouwen tot een geprakt papje.. daar moesten ze eerst weer aan wennen. We merkten ook al snel dat ze dol op eten waren. Ze wilden meer en meer en meer! Heel fijn. Wel was het een gepuzzel met de flessen. Wanneer weet je nou hoeveel ze daar weer van moeten.. inmiddels zijn we ook begonnen met de fruithapjes. Nu waren ze goed gewend aan de groente smaak dus durfden we het wel aan. 


Toen Jax en Jay jay ongeveer 6 maanden waren gingen we het eten opbouwen tot de aangemeten hoeveelheid van wat ze toen mochten. Ook het fruithapje sloegen ze nooit over! Zeikerd dat wij zijn wat betreft onze jongens wilden we alles vers. Nog steeds heel erg dol op eten. Inmiddels kwam ook de ellende met de tandjes die doorkwamen. Oooh wat had ik het met ze te doen. Ze wilden zo graag eten maar het deed zo'n pijn met die lepel. Ook daar hadden we een tactiek op bedacht. Handwerk. Zo konden we hun doorkomende tandjes ontzien én konden ze eten wat ze Zo graag wilden! Best hilarisch achteraf gezien. 


Dit met het eten ging geweldig mooi door. Altijd hadden ze honger. Altijd (bijna haha) aten ze alles op. Bloemkool, wortel, broccoli,boontjes, bietjes (zie hoofdafbeelding) en zelfs witlof en spruiten vonden ze lekker. Vlees was hoofdfavoriet! Als Jax en Jay jay het vlees hadden gezien wilden ze de rest niet meer. Daar hadden we op bedacht het vlees maar op tafel te zetten als ze genoeg groenten hadden gehad. Haha, op een gegeven moment hielden we ze niet meer voor de gek en hadden ze drommels goed door dat er nog iets in de pan zat die nog op het fornuis stond.  Heerlijk. Iedere keer weer was het ook een heerlijke smeerboel (dachten we toen nog dat het erg was.) 


Vanaf dat Jax en Jay jay een jaar werden aten ze volledig met de pot mee. Zelfs ik stond er van te kijken en geloof me.. ik kan er ook wat van. Haha. Soms was het zo erg dat ze de bakjes leeg hadden en mij nog het eten uit de mond aan het loeren waren.  


Straks op 1 november worden Jax en Jay jay 2. Het gaat ook echt zoooo snel niet normaal. Hoe bijzonder ik het vind dat ze eerst groeiden van alleen borstvoeding hoe bijzonder ik het vind dat ze nu dus al "zelf" willen eten. Zelf eten.. ja ja. Dat geeft pas een troep rondom de eettafel. Smijten vinden ze geweldig.. dat mag natuurlijk niet maar af en toe ben je te laat en is het kwaad al geschied. Schrobben kun je daarna.. haha.  De heren zijn nog steeds dol op vlees. Rookworsten belanden in de winkel weleens "per ongeluk" in het mandje. Nog steeds bewaren we het vlees tot ze genoeg groenten hebben gehad. Haha. En dan hebben we het nog niet over de toetjes gehad. Je zou verwachten dat ze wel van een lekker fruitjoghurtje houden, maar nee.. Ze houden niet van zoet. Zuur staat op nummer 1. Gewone saaie Griekse joghurt. Haha. Lekker makkelijk. Als ze het eten op hebben roepen ze al koelkast..en toet. Ook fruit vinden ze nog heerlijk. De ene keer wat minder dan de andere keer maar ze zijn ook nog geen 2 en zeggen al nee.. 


Nu ik dit zo schrijf besef ik me dat wij best blij mogen zijn dat ze eten zo lekker vinden. De enige strijd is heel af en toe nee maar dat is niet omdat ze geen honger hebben maar omdat ze graag nee willen zeggen en ook nee schudden met hun hoofd. Hopelijk blijft hun eetgedrag zo soepel gaan. 


Wat was de eerste groente die jij je kleintje(s) al eerste lieten proeven? 


Liefs Miranda 

Afbeelding blog 'Van kleine probeer hapjes naar volledige maaltijden waar zelfs ik u tegen zeg.!'

Jax met bietjes en 2 tandjes..

Afbeelding blog 'Van kleine probeer hapjes naar volledige maaltijden waar zelfs ik u tegen zeg.!'

Jay jay met zijn bietenbekkie (tandjes verstopt)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je