{{ message.message }}
{{ button.text }}

Van een roze wolk naar een onzekere donkere wolk

Afbeelding blog 'Van een roze wolk naar een onzekere donkere wolk'

Van een roze wolk naar een onzekere donkere wolk. De laatste weken van mijn zwangerschap had ik me toch wel anders voorgesteld.

De 20 weken echo kreeg ik in het UMC Radboud in Nijmegen. Ons kindje was maar een kleintje en lag qua groei onderaan de groeicurve. Ook werden er echodense darmpjes (witte stukjes in de darm) geconstateerd. In 70% van de gevallen was er niks aan de hand. Echter moest de gynaecoloog ons wel vertellen wat het eventueel zou kunnen zijn. Een CMV infectie (na bloedonderzoek bleek dit niet het geval), taaislijm ziekte, genetische afwijking, vernauwing. De kans hierop was nihil. Met 32 weken zou er nog een echo in het UMC Radboud plaats vinden om nog eens naar de darmpjes te kijken en de verloskunde zou de groei van ons kindje goed in de gaten moeten houden.

De controles bij de verloskunde verliepen goed. Ik heb nog een aantal keer aangegeven dat ons kindje aan de kleine kant was en of ze nog een echo konden maken om haar in de gaten te houden.

Volgens de verloskunde waren alleen haar beentjes aan de korte kant en was er geen reden om een "extra" echo te maken. Met een meetlint werd mijn buik gemeten en dat zag er allemaal perfect uit. Ons kindje lag netjes op de groeicurve en alles leek helemaal normaal.

Tijdens extra echo in het UMC Radboud kwamen ze erachter dat ons kindje een behoorlijke groeiachterstand heeft. Ik ben nu 32 weken zwanger maar qua groei zit ze op 28 weken. Ook zijn er afwijkingen gevonden in de maag en twaalfvingerige darm. Als we zo tot het eind door hadden gelopen, had ze het niet gered vertelde de gynaecoloog. Dit kwam als een bom binnen!

Vanaf dat moment zijn we in een rollercoaster beland.

De artsen verdenken nu een genetische afwijking, een vruchtwaterpunctie moet hier meer duidelijkheid over geven. Hier krijgen we over 2 weken de uitslag van. Alle onzekerheid hakt er goed in en maakt ons kapot.

Voor nu ben ik opgenomen in het UMC Radboud zodat ze de conditie van ons kindje doormiddel van CTG (hartfilmpje) in de gaten kunnen houden. We hopen op het beste.

Ons kindje is meer dan gewenst en enorm welkom (met of zonder afwijking). We zullen dit kindje alle liefde geven.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je