{{ message.message }}
{{ button.text }}

Van een klein hulpbehoevend mensje naar een dreumes

Vandaag alweer 1.5 jaar geleden dat je op de wereld kwam. Je wilde jezelf vliegensvlug aan ons tonen en dat is je gelukt!

Afbeelding blog 'Van een klein hulpbehoevend mensje naar een dreumes '

Voordat ik echt goed en wel besefte dat ik echt weeën had,w as het een uur of 3 's middags. De verloskundige kwam direct langs om te controleren hoe de ontsluiting vorderende. Met nog maar 4 centimeter te gaan werd ik verzocht mijn koffertje te pakken en richting ziekenhuis te vertrekken. Op de hoek vlak voor het ziekenhuis braken mijn vliezen. We parkeerde de auto en ik werd naar de verloskamer gebracht. In een razendsnel tempo werden mijn weeën heftiger .Ik begon met persen en in 1 perswee was jij er. Perfect, volmaakt. Geen tintje zoals je zusje bij de geboorte had en niet zo zwaar als de verloskundige van te voren dacht dat je zou zijn. Je was 50 cm lang en woog 3605 kilo. Niet groot niet klein, maar gewoon jij. Mijn sneeuwwitje.

Met je blauwe ogen en je blonde haartjes was je eigenlijk het tegenovergestelde van je zus. Dat ben je nu nog steeds. Je huidje is licht als die van mij, je ogen zijn blauw net als de mijne en je haartjes zijn donkerblond net als mijn haren waren toen ik kind was. Je bent een fijn poppetje zoals anderen vaak zeggen over jou. Ik noem je sneeuwwitje. Mede door je blanke huidje en je volle rode lippen. Je zus heeft een getint huidje, donker bruine haren en mooie bruine ogen. Jullie zijn beide wonderschoon en beide uniek.

Ik sta versteld hoe snel de tijd voorbij is gegaan. In die 18 maanden tijd heb jij zoveel geleerd en ben je zo gegroeid. Van een klein hulpbehoevend mensje werd je een dreumes met een eigen willetje. Je schudde je hoofdje heftig heen en weer als iets je tegenstond. Later kwamen ook de woordjes. Je leerde papa en mama zeggen. Gauw gevolgd door opa en oma. Je zegt “open”, “op”, ja en nee en weet donders goed wanneer je deze woorden gebruiken moet. Appel is je nieuwste woordje. Je leerde rollen, zitten, kruipen en lopen en zelfstandig eten en drinken. Nu kan je zelf rennen en klauteren en ja, soms ook vallen. Voor jou is geen berg hoog genoeg en blijf je proberen op de tafel te klimmen of ga je op het krukje van je zus staan. Je wilt laten zien dat je het allemaal bes zelf kan. Jij bent immers al een grote meid. Je geeft tegenwoordig ook aan als je iets wilt eten. Ja het woordje ETEN kan je goed uitspreken, net als je andere favoriete woordje, “Bumba”. Oh wat ben jij verslaafd aan Bumba. Net als je zus overigens toen ze jouw leeftijd had. Ik weet niet wat het is met dat kinderprogramma, maar de makers ervan zijn nu vast loaded. Een gat in de markt en als je er dan zelf eens naar kijkt heb je het idee alsof je aan het doordraaien ben. Zit totaal geen logica in, maar leuk dat mijn dreumes het vindt!

Maand in, maand uit zie ik je groeien. Je bent echt een mini meisje met je mooie haartjes en je lange wimpels. Je liefdevolle en ondeugende blikken, je knuffels die me doen smelten en je gekke bekken die me laten lachen. De manier waarop je je armpjes om mijn nek klemt en je hoofdje op mijn borst legt. Zo mooi, zo puur. Ik geniet er zo van je te zien groeien, je te zien leren en te zien spelen samen met je zus. Ik geniet van de liefde die jullie met elkaar delen, hoe jullie voor elkaar opkomen en hoe jij je door je zus laat beschermen. Hoe je je kleine handjes uitsteekt als je opgepakt wilt worden, hoe je wild in badje spettert en hoe je troost zoekt bij je beertje en je speentje, hoe je om jezelf kan lachen als je je stoot, hoe je een gek waggelend dansje doet met een lach op je gezicht, hoe je hand in hand als springend met je zus door de kamer danst, Hoe je giert van de pret, hoe je wegloopt zodra ik je jas aan wil doen, hoe je zelf je schoenen pakt als we de deur uit willen gaan, hoe goed je mij helpt met je lege bordje naar de keuken te brengen en hoe trots je bent als je iets nieuws leert en als we voor je klappen. Je straalt gewoon. Je bent mijn wonder en ik bewonder je om alles wat je kan en doet en om wie je bent.

Ik geniet van jou. Ik geniet van je liefde, van je onschuld en je streken. Ik geniet van alles en elk moment. Ik hou van je kleine meid. Je zal altijd mijn kleine meisje zijn. Ik geniet ervan je te zien groeien elke dag weer een beetje meer. Happy 1.5 Year baby!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je