{{ message.message }}
{{ button.text }}

Van een droombevalling naar een nachtmerrie

Deel 1, De eerste uren na de bevalling

Afbeelding blog 'Van een droombevalling  naar een nachtmerrie ' Achtergrond blur afbeelding

Wat een hectische kraamweek was dat.. iets wat ik nooit had gedacht dat ging gebeuren.

19:31 Selah word geboren, ze neemt meteen een hap lucht en laat al goed van zich horen! Ze wordt op mijn borst neergelegd en ik voel mij de gelukkigste moeder op de wereld😍 Mijn meisje, mijn Selah!! 

Terwijl ze alweer even op mijn buik ligt, temperatuurt de kraamverzorgster haar, een beetje tussen de doeken door, ze ziet niet goed wat ze doet, maar het lukt. Na heel wat geknuffel, gaat ze op zoek naar mijn borst, en wat doet ze dat goed!! Ze hapt meteen en drinkt ook al wat slokken. Wauw, zo trots op haar!

20:30 De controles worden gedaan, ze doorstaat alle testen en scoort goed bij de apgar score. De verloskundige checkt haar en alles zit erop en eraan!

21:00 Tijd voor papa om eens heerlijk te knuffelen met z’n dochtertje, terwijl ik een douche neem en mijzelf opfris. Wanneer ik klaar ben kruip ik weer terug in een schoon en fris bedje. Het idee straks lekker te gaan slapen voor de nacht, geeft me een heerlijk ontspannen gevoel, alles verloopt tot nu toe zo goed! We knuffelen nog even verder 💕

22:30 De verloskundige is naar huis en Gidon mag Selah aan gaan kleden. De kraamverzorgster wil nog even de temperatuur meten en doet haar luiertje uit. Ze zoekt.. maar vind geen opening om te kunnen temperaturen. Wat gek?! Ze zoekt nog een keer maar het is niet te vinden.. De schrik slaat me om het hart, wat zegt zij nu?! Het zal wel meevallen toch?! Er moet toch wel een opening zitten, hoe kan dat!! Ik word onrustig en kijk Gidon bang aan. Hij kijkt naar mij, z’n hoofd vol vragen, maar knikt geruststellend naar mij.

De verloskundige wordt gebeld om te vragen of ze terug kan komen want dit hoort niet en is ook niet goed. Een baby moet namelijk binnen 24 uur ontlasting hebben gehad, maar als je het niet kwijt kan dan kan dat dus best gevaarlijk worden. 

23:30 De verloskundige komt terug en bekijkt ‘het probleem’. En ook zij ziet, dat hoort niet. Er zit wel een heel klein gaatje op een andere plek, maar het is onduidelijk wat dat gaatje kan gaan doen en of dat een opening is naar de darm toe.

Ze gaat bellen met het ziekenhuis, die gaan al snel in overleg met het WKZ, en binnen een halfuurtje wordt er teruggebeld. Selah moet per direct worden opgenomen en we moeten zo snel mogelijk naar het ziekenhuis komen..

BAM... dag roze wolk, dag rustige kraamtijd.

En daar gingen we om 01:00 snachts, met z’n drieeën, Selah nog geen 5 uur oud, op weg naar het ziekenhuis geen idee wat ons te wachten staat..

Wordt snel vervolgd

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je