{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vakantiekosten reduceren

In plaats van op vakantie gaan wij dit jaar dagjes uit. Maar hoe hou je dat 3 weken vol met de kosten?

Afbeelding blog 'Vakantiekosten reduceren' Achtergrond blur afbeelding

Wij zijn in het gelukkig bezit van jaarkaarten voor Avonturenpark Hellendoorn en een parkeerkaart voor 3 leuke waterplassen in de buurt. Kosten hiervan zijn al lang geleden voldaan en daar voelen we dus ook geen pijn van. Daarij mag je in tegenstelling tot andere parken je in Hellendoorn gewoon je eigen eten meenemen. Zo'n dag kost ons dan inclusief een beker slush, ijsje of suikerspin zo'n 25 euro. Idem voor het verblijf aan een waterplas. Dit is exclusief brandstofkosten maar dit is allemaal dichtbij.

We willen ook onze Esprit niet vergeten en hebben we minimaal 2x losloopgebied Het Leesten op het programma staan zodat onze woef ook nog een beetje vakantie heeft. Totaalprijs 0 euro Wederom exclusief de brandstofkosten

Maar daar heb je 3 weken natuurlijk niet mee vol. Dus op zoek naar andere leuke dingen. Maar hoe doe je dat dat je de kosten een beetje in bedwang houdt?

Ik had bijvoorbeeld bedacht om een dagje naar Den Haag te gaan en naar het Museon en Omniversum te gaan. Iets wat mijn ouders vroeger deden toen ik kind was. Daarbij is mijn man is nog nooit in het Onmivesum geweest. Totaalprijs 75 euro, en dan heb ik de kosten vanuit Twente naar Den Haag nog niet meegerekend.

Ik ben een fan van veilngen. En wat trof mijn verbazing. Het Museon stond op ticketveilingen. Voor 22 euro 4 kaartjes waar de normale prijs 36 was.

Mijn man wilde graag naar Oorlogsmuseum Overloon. Onze oudste begint zich hierin te interesseren dus waarom niet. Ook deze vonden we vrolijk op ticketveilingen. Even je best doen en voila 27 euro ipv 42. 

Ik ben nu nog bezig met het spoorwegmuseum, die zijn een stuk moeilijker voor een leuke prijs te krijgen maar als ik dat voor elkaar krijg heb ik in theorie het Omniversum gratis.

Daarnaast is er in de buurt nog een dag braderie met kindermiddag met spelletjes en theater van Kareltje en Jasmijn. Mijn kinderen zijn beide groot fan. Op misschien een ijsje na 0euro exclusief brandstof maar het is dichtbij.

En zo plan is dus een beetje onze thuis vakantie en probeer de kosten in bedwang te houden. Ik ben heel benieuwd hoe andere ouders dit doen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je