Snap
  • Baby
  • post

Uuuutkiektoerr

Ons dochtertje Lise gaat praten!!!

Hallo Mama's en Mama's to be....

 

Zucht, wat gaat de tijd toch snel....zo houd je je baby in de armen en zo springt ze in het rond. Lise mag de dingen graag op haar manier doen en ook in haar eigen volgorde... die soms niet altijd logisch is, maar wel grappig en t past dan ook echt bij haar. Zo heeft ze pas gekropen toen ze al lopen kon..... ze hupte alleen zittend en met de beentjes bewoog ze  in een soort krabeweging voort. Voor ze ook maar hupte kon ze al "ake"(pake) en "beppe" zeggen en "mem en "heitie"...om daar vervolgens weer helemaal mee te stoppen!

Nu ze niet alleen kruipt (als ze moe is en t leuk en grappig vindt), maar ook achteruit loopt, springt, danst, hurkt, valt en opstaat.... begint ze weer te praten. Maar als je dacht dat ze t simpel hield (en wat toch vaak ook nog moeilijk is),nee hoor!!!! t Is meer van uutkiektoer (uitkijktoren) "boei" (we wonen op een schip" of "kiekeboeh en "koeke" (koek)... en nog meer van dat soort leuks.

Herkennen jullie je kleine hierin? Of ging t bij haar of hem heel anders? Ik geniet van "de leafe Lise" en laat haar lekker kletsen.... en soms mag ik gezellig met haar mee kletsen!

10 jaar geleden

hahaha mag wel hopen voor papa dat het aan de andere voorkant is hihi wat grappig zeg

10 jaar geleden

superleuk om te lezen. Met dr 21maanden kletst ze de hele dag door tegen iedereen "hallo kindjes, hallo motor, hallo meer=meneer, hallo mewouw" vele simpele woorden maar ook de moeilijkere "lassasagna=lasagna en alumimifolie" sinds paar maanden spreekt ze al in zinnen, begon met 3 woorden en nu al echte zinnen "mama janey bedje toebengen" "kemis geweest op paadje zete" wat nu erg opvalt is dat ze de "r" en de "g" niet uitspreekt waardoor je erg grappige versies krijgt. "solly=sorry". ze heeft eigenlijk vanaf moment dat ze mama en papa kon zeggen door gepraat ook terwijl ze andere fysieke ontwikkelingen onderging.

10 jaar geleden

Mijn oudste was een echt kletskop en haar eerste woordjes waren mem en boem (als ze viel). Pake was kake en kapot was pakot. Nu is ze een eigenwijs peuter van 3 met uitspraken als: heit hat in stut yn de kont (papa heeft een staart in zijn kont). Dat zei ze toen ze met papa onder de douche stond. Ach je kunt er wel om lachen.

10 jaar geleden

Ja, leuk,he!